Αποκλεισμός… ντροπή από το κύπελλο παρά τη νίκη με 2-1 επί της Καλλιθέας

Ο Άρης πλήρωσε την τραγική εμφάνιση του πριν 10 μέρες στο “Ελ Πάσο” και την ολιγωρία της άμυνάς του σε μια φάση σήμερα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και έμεινε εκτός κυπέλλου Ελλάδας από την Καλλιθέα. Κέρδισε μεν 2-1 σήμερα, αλλά δεν του έφτανε η νίκη. Είναι αποκλεισμός “ντροπή” για τους κίτρινους από μια ομάδα που κινδυνεύει με υποβιβασμό από την Β’ Εθνική και έκλεισε το 2012 με τον χειρότερο τρόπο…

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο Λούκας Αλκαράθ. Ο Άρης προσπάθησε μεν να πιέσει την Καλλιθέα και να μεταφέρει το παιχνίδι στην εστία της αθηναϊκής ομάδας, αλλά το έκανε με άναρχο τρόπο. Το πρώτο 20λεπτο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους κίτρινους που είχαν την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να απειλήσουν.

Το σκηνικό άλλαξε από τα μέσα του πρώτου μέρους, όταν ο Άρης με κορυφαίο παίκτη τον Δημήτρη Σουνά άρχισε να δείχνει το πρόσωπο που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Δημιούργησε ευκαιρίες κυρίως από τα άκρα και σε τρεις περιπτώσεις ο νεαρός μεσοεπιθετικός είχε την ευκαιρία να σκοράρει, δύο με το κεφάλι (24′ και 26′) και μία με σουτ έξω από την περιοχή (28′). Ότι δεν κατάφερε ο Σουνάς σε αυτές τις φάσεις, το πέτυχε στο 29′, όταν μετά από σέντρα του Καζναφέρη επικράτησε σύγχυση στο κέντρο της άμυνας της Καλλιθέας, στρώθηκε η μπάλα στα πόδια του και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιαννιώτας είχε ευκαιρία να κάνει το 2-0, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του Κατσούλη. Ο Άρης είχε πάρει μπροστά, πίεζε την Καλλιθέα και θα μπορούσε να διπλασιάσει τα γκολ του στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Καραγιάννης δεν έπιασε σωστά τη μπάλα σε προβολή μετά από σέντρα του Καζναφέρη.

Κακό ήταν το ξεκίνημα του Άρη και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Καλλιθέα φάνηκε απειλητική σε δύο περιπτώσεις (47′ και 53′), προειδοποιώντας ουσιαστικά γι’ αυτό που θα επακολουθούσε. Στο 57′ ο Ντακόλ εκμεταλλεύτηκε την κακή συννενόηση στην άμυνα, δεν έπαιξαν σωστά το τεχνητό οφ σάιντ οι παίκτες του Άρη και με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Άρης είχε ευκαιρία με τον Γιαννιώτα και τον Τριανταφυλλάκο στο 62′ να κάνει το 2-1, αλλά μπλόκαρε ο Κατσούλης. Τρία λεπτά αργότερα η Καλλιθέα έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Ντίτσος έδειξε κόκκινη κάρτα στον Καλτσά για χτύπημα εκτός φάσης στον Σουνά.

Η αριθμητική υπεροχή του Άρη έφερε αποτέλεσμα στο 82′, όταν ο Πουλίδο, που λειτουργούσε από ένα σημείο και μετά ως επιθετικός, βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, κοντρόλαρε εξαιρετικά και έκανε το 2-1.

Ως το φινάλε του αγώνα ο Άρης είχε μόλις μία καλή στιγμή για να πάρει το ματς στην παράταση, με το σουτ του Καζναφέρη στο 88′. Η μπάλα πέρασε έξω από το κάθετο δοκάρι του Κατσούλη και κάπου εκεί τελείωσαν όλα…

ΑΡΗΣ (Αλκαράθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Οικονομόπουλος, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Σουνάς, Καραγιάννης (59′ Αγγελούδης), Κοέλιο.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Παπακώστας): Κατσούλης, Μουσταφίδης, Αρβανίτης, Χριστοφιλέας, Φραγκής (86′ Σεμπέκος), Φερέιρα, Ντα Σίλβα (66′ Κατσικογιάννης), Καλτσάς, Ατματζίδης, Μαρουκάκης (76′ Πλάτανος), Ντακόλ.

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS λεπτό προς λεπτό

To Top