Αποκλεισμό των ΗΠΑ ζητάει το Ιράν για την αφαίρεση του εμβλήματος «Αλλάχ» από την σημαία του

Το Ιράν θα επιδιώξει την τιμωρία και κατ επέκταση αποκλεισμό των ΗΠΑ από το Μουντιάλ λόγω της κίνησης των Αμερικανών να αφαιρέσουν το έμβλημα «Αλλάχ» από την σημαία του. 

Ο επίσημος λογαριασμός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ δημοσίευσε προ ημερών στο Twitter σχετική ανάρτηση με την βαθμολογία του δεύτερου γκρουπ, στην οποία όμως η σημαία του Ιράν παρουσιάζεται μόνο με τα τρία χρώματα (πράσινο, λευκό, κόκκινο), χωρίς ωστόσο το έμβλημα-σύμβολο στο κέντρο αυτής που σημαίνει «Αλλάχ». 

Το κρατικό μέσο του Ιράν, «Tasnim News Agency» με δημοσίευση-απάντηση σε αυτή των ΗΠΑ τονίζει πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί προσβολή για την χώρα και τον λαό της, ενώ παρέθεσε και τον σχετικό κανονισμό της FIFA που προβλέπει τιμωρία δέκα αγωνιστικών σε τέτοιες περιπτώσεις. 

«Σύμφωνα με το άρθρο 13 των κανονισμών της FIFA… κάθε πρόσωπο που προσβάλλει την αξιοπρέπεια ή την ακεραιότητα μιας χώρας, ενός προσώπου ή μιας ομάδας ανθρώπων… τιμωρείται με αποκλεισμό τουλάχιστον δέκα αγώνων ή συγκεκριμένης περιόδου ή με οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο πειθαρχικό μέτρο». 

Στη συνέχεια επεσήμανε πως η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Ιράν θα προχωρήσει σε καταγγελία στην επιτροπή δεοντολογίας της FIFA για την ασέβεια των ΗΠΑ ως προς το έθνος τους.

Από την άλλη πλευρά υποστηρίζεται πως η εν λόγω πρωτοβουλία πάρθηκε στα πλαίσια στήριξης των γυναικών του Ιράν που «παλεύουν για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. 

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν εξελίξεις για την υπόθεση, οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για την τρίτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου την Τρίτη (29/11 21:00), σε έναν όμιλο «φωτιά». 

To Top