Αποκρυπτογράφηση των εκλογών: Τι «γέννησε» η κάλπη, τι περιμένει τώρα ο κόσμος από τους «επτά»

Από το βράδυ της Δευτέρας η Κοινωνία Μελών έχει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο. Επτά μέλη, γνωστά, δοκιμασμένα, παλιά, νέα, πρωτοεμφανιζόμενα συγκροτούν το νέο συμβούλιο, το οποίο από σήμερα θα συγκροτηθεί σε σώμα. Το PRESSARIS επιχειρεί να… αποκρυπτογραφήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τι «γέννησε», λοιπόν, η κάλπη; Το νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη απαρτίζεται από τους Άγγελο Γρόλλιο, Νικήτα Ματθαίου, Λάμπρο Σκόρδα, Τάσο Δεσύπρη, Παναγιώτη Αλεξανδρίδη, Αριστοτέλη Ναούμ και Παναγιώτη Ζουμπουρίδη.

Με μια δεύτερη ανάγνωση έχουμε:

1. Δυο πρώην προέδρους της ΠΑΕ (Ματθαίου, Σκόρδα). Και οι δυο έχουν «γεμάτο» βιογραφικό με πολλές σελίδες, έχουν δεσμεύσει τις περιουσίες τους, έχουν εκφράσει λόγο και θέση στα κοινά. Ο δεύτερος (Σκόρδας) έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους αντιπάλους. Τους βαρύνει το παρελθόν, έχουν την ευκαιρία στο παρόν και στο μέλλον λειτουργήσουν με στόχο την αναγέννηση, την επανεκκίνηση του Άρη και του φορέα.

2. Δυο πρώην μέλη του δ.σ. της ΠΑΕ (Ζουμπουρίδης, Αλεξανδρίδης), με χαμηλών τόνων παρουσία στα κοινά, λειτουργώντας, σύμφωνα και με τους ίδιους περισσότερο με τις πράξεις τους, παρά με τις εντυπώσεις. Μήπως πράξεις δεν χρειάζεται ο Άρης σήμερα;

3. Ένα πρώην μέλος του δ.σ. της Λέσχης, του ΑΣ, της ΠΑΕ (Δεσύπρης), ο οποίος επανήλθε δυναμικά τους τελευταίους μήνες στο προσκήνιο, εκφράζοντας απόψεις και κριτική, θεωρώντας ότι έχει λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τον σύλλογο. Λύσεις θέλει ο Άρης.

4. Ένα από τα παλαιότερα και γνωστά μέλη της κιτρινόμαυρης οικογένειας, με ουσιαστική παρουσία στα κοινά ο οποίος για πρώτη φορά μπήκε στην πρώτη γραμμή θεσμικά (Άγγελος Γρόλλιος) και συγκέντρωσε μάλιστα τις περισσότερες ψήφους. Αποφάσισε να εκτεθεί στο προσκήνιο, αντιλαμβανόμενος όπως είπε και ο ίδιος τις δύσκολες ώρες του συλλόγου. Παράγοντες που θα βάλουν πλάτη θέλει ο Άρης.

5. Ένα… πρωτοεμφανιζόμενο στα κοινά και στις εκλογικές διαδικασίες (Ναούμ), ένα… ρούκι, ο οποίος «εισέπραξε» μια σχετικά ζωηρή παρουσία με παρεμβάσεις στις τελευταίες τρεις γενικές συνελεύσεις. Και νέο αίμα χρειάζεται ο Άρης αυτές τις ώρες.

Αυτήν είναι μια πρώτη καταγραφή του τι έβγαλε η κάλπη, για το ποιοι είναι οι επτά που εξελέγησαν.

Βάσει των προεκλογικών ανακοινώσεων, δηλώσεων και κινήσεων υπάρχει κατ’ αρχήν μια ταύτιση φιλοσοφιών και δράσης από τους Γρόλλιο, Ματθαίου, Σκόρδα από τη μια και από την άλλη από τους Δεσύπρη, Αλεξανδρίδη, Ναούμ. Ο Ζουμπουρίδης προτίμησε να μην βάλει την… υπογραφή του σε κάποια κοινή ανακοίνωση, θέλοντας να λειτουργήσει ουσιαστικά ως πρόσωπο και όχι ως μέλος μια άτυπης συλλογικής πρωτοβουλίας.

Αυτά έδειξαν οι πράξεις, τα λόγια και τα… γραπτά όλων τις τελευταίες 15 μέρες.

Επί της ουσίας, και οι επτά έχουν μια μοναδική ευκαιρία να κάνουν πράξη αυτό που περιμένει ο κόσμος, όπως έδειξε και η ψήφος του απλού φίλαθλου: να αφήσουν στην άκρη τα προσωπικά, να λειτουργήσουν ως μια «ομάδα», ένα «σώμα» και όχι ως ομάδες μέσα σε ένα συμβούλιο και να δώσουν το «φιλί της ζωής» στο ίδιο το δημιούργημά τους, την ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ.

Είναι μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει και δεν έχουν το δικαίωμα να απολέσουν. Ενωμένοι πραγματικά για το κοινό καλό του συλλόγου, άρα και των ίδιων.

To Top