Απολύθηκε ο Πασκουάλ, ο Παναθηναϊκός φέρνει Ρικ Πιτίνο

Ο θρυλικός προπονητής του NCAA και μέλος του Hall of Fame, Ρικ Πιτίνο, τα βρήκε με τον Παναθηναϊκό και ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα μετά την απόλυση του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ αποτελεί παρελθόν, το δίδυμο Γιώργος Βόβορας – Φραγκίσκος Αλβέρτης θα τον αντικαταστήσει απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, αλλά τα νέα δεν σταματούν εκεί, αφού οι «πράσινοι» κινήθηκαν αστραπιαία για την αντικατάσταση του Καταλανού τεχνικού.

Και το όνομα αυτού: Ρικ Πιτίνο! O 66χρονος θρυλικός προπονητής ομάδων του NCAA, τα βρήκε με τους «πράσινους» και ο Αμερικανός προπονητής ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα, με το deal να προκαλεί παγκόσμια αίσθηση.

Μάλιστα, ο έγκυρος ρεπόρτερ του «ESPN», Άντριαν Βοϊναρόφσκι, έγραψε στο Twitter: «Ο Ρικ Πιτίνο, που είναι μέλος του Naismith Hall of Fame, ολοκληρώνει τη συμφωνία του για να γίνει πρώτος προπονητής της δυνατής ομάδας της Euroleague, του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα, όπως λένε οι πληροφορίες του ESPN».

Ο 66χρονος προπονούσε ομάδες του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ από το 1974 μέχρι το 2017, ενώ ενδιάμεσα είχε δύο θητείες στο ΝΒΑ για λογαριασμο των Νιού Γιορκ Νικς (1983-1985 ως assistant) και Μπόστον Σέλτικς (1997-2001). Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Πιτίνο είχε ανακοινώσει πως αποσύρεται από το μπάσκετ, μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στο Louisville, όμως ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να του αλλάξει την απόφαση και να τον φέρει στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην καριέρα του!

To Top