Απορρίφθηκε η έφεση, οριστικά στην Football League η ΑΕΚ, σε ετοιμότητα ο Άρης σε ενδεχόμενη ένσταση για το 99!

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση που κατέθεσε κάτι που σημαίνει ότι η τιμωρία της Ένωσης μένει ως έχει και οδεύει οριστικά στη Football League!

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Η ανακοίνωση: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της υπ΄αριθμ.129/19-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ SUPER LEAGUE.

Με απλά λόγια έγινε το αυτονόητο, αφού τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ στο ΑΕΚ-Πανθρακικός ήταν κραυγαλέα!

Oι νομικοί της αναμένεται να στραφούν κατά του Άρη, με αφορμή το άρθρο 99. Το νομικό τμήμα του Άρη, πάντως, είναι σε ετοιμότητα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, παρά το… ντελίριο που ξέσπασε από την Αθήνα.

Οι κίτρινοι ήταν και είναι σε θέσεις μάχης απέναντι στις αθλιότητες. Ας θυμίσουμε τι έχει δηλώσει σχετικά ο Αργύρης Αργυριάδης, μέλος της νομικής επιτροπής που «έτρεξε» το άρθρο 99:

«Δεν υπάρχει ούτε νομικό θέμα, ούτε θέμα ουσίας. Οι νόμοι έχουν μια ιεράρχηση. Ένας από τους κανόνες του πτωχευτικού δικαίου είναι και αυτός του άρθρου 99. Οι κανόνες του πτωχευτικού δικαίου είναι κανόνες δημόσιας τάξεως, αυτοί υπερισχύουν του άρθρου 35 που επικαλείται ο συνάδελφος (σ.σ. ο Γιώργος Παναγόπουλος).

Έπειτα, σας θυμίζω πως η προσφυγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 έχει κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή στην ΕΠΟ από τον Σεπτέμβριο του 2012, χωρίς ποτέ η Ομοσπονδία να έχει εκφράσει την αντίθεση της με οποιονδήποτε τρόπο στις ενέργειες του Άρη», λέει ο Αργυριάδης και προσθέτει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παναγόπουλος προχωράει σε κρίσεις και εκτιμήσεις που δεν ευσταθούν ούτε στο ελάχιστο. Θυμάμαι σε ένα δικαστήριο, είχε προσκομίσει ένα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η ΦΙΦΑ φέρονταν να αντιδράει στην υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99. Πρόκειται για ανύπαρκτα ευχολόγια.

Ο Άρης στοιχειοθέτησε πλήρως τις θέσεις του σχετικά με την ορθότητα προσφυγής του στο άρθρο 99 προσκομίζοντας γνωμοδότηση του Λάμπρου Ποτήρη, μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή του εμπορικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, πρώην προέδρου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Ο Αργυριάδης καταλήγει: «Όλες οι ομάδες είναι ιδέες, έχουν όμως μια εταιρική δομή. Η ΑΕΚ σε αντίθεση με τον Άρη δεν έκανε καμία προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρικής της δομής. Διαβάζω μάλιστα πως έχασε τις ρυθμίσεις που πλήρωνε για το άρθρο 44, αναβιώνουν παλιά χρέη που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Κατά την γνώμη μου έπρεπε κι η ΑΕΚ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, να επιχειρήσει την υπαγωγή της στο 99 και ξέρω ότι το θέμα το μελέτησε, άσχετο αν δεν προχώρησε για άλλους λόγους».

To Top