Απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή – Στον «αέρα» ο ΟΦΗ, κινδυνεύει με υποβιβασμό!

Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου απέρριψε την αίτηση της ΠΑΕ ΟΦΗ για προσωρινή διαταγή επί των ασφαλιστικών μέτρων κατά της Super League και έτσι η Λίγκα, στη συνεδρίασή της το μεσημέρι, αναμένεται να αποφασίσει τον μη ορισμό των αγώνων της κρητικής ομάδας, που αν δεν βρει λύση οδεύει στον υποβιβασμό!

Ο ΟΦΗ κατηγορείται πως δεν τηρεί τους διακανονισμούς με τους Ταυλαρίδη, Ρόβα και Γεωργίου και η Super League υποστηρίζει πως… «του δώσαμε 50 μέρες προθεσμία για να συμμορφωθεί με το αθλητικό δίκαιο», ωστόσο «όχι μόνο δεν απέσυρε τα μέτρα σε βάρος της Λίγκας, αλλά έκανε και νέα αίτηση». Οι δικηγόροι του ΟΦΗ υποστήριξαν χθες στο δικαστήριο πως η ομάδα έχει ήδη πληρώσει αρκετά χρήματα σε οφειλές και ζήτησαν πίστωση χρόνου.

Ωστόσο, το Πρωτοδικείο Ηρακλείου απέρριψε την αίτηση τους και πλέον ο ΟΦΗ είναι απροστάτευτος, καθώς η Super League έχει τη δυνατότητα να μην ορίζει τα παιχνίδια του. Και μένει να αποφασιστεί αν αυτό θα ισχύσει από το αυριανό ματς με τον Παναιτωλικό (που έχει ήδη οριστεί) ή από το μεθεπόμενο με την Βέροια. Αν δεν οριστούν τα ματς, ο ΟΦΗ θα ακολουθήσει τον δρόμο της Νίκης Βόλου…

Η Royal Group Holdings κατέθεσε εγγυητική επιστολή ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, υπογεγραμμένη από υψηλόβαθμα στελέχη της JP Morgan, για να δείξει πως είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον της. Αν όντως τηρηθούν, όπως αναφέρει η εγγυητική, οι όροι της Royal Group Holdings στην ΠΑΕ ΟΦΗ, τότε από τις 20 Ιανουαρίου το ποσό αυτό μπορεί να μεταβιβαστεί σε οποιαδήποτε τράπεζα θελήσουν οι ιθύνοντες του συλλόγου, αφού θα είναι διαθέσιμο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας.

Το μόνο κέρδος για την κρητική ΠΑΕ από τη δικαστική μάχη, ήταν το γεγονός πως κέρδισε την προσωρινή διαταγή για τους πιστωτές του και είναι προστατευμένος μέχρι τις 13 Φλεβάρη, όταν και θα περιμένει να δει τι θα γίνει με το άρθρο 99.

Όπως και να `χει, η τύχη του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα κρέμεται από μία κλωτσή…

Πηγή: sentragoal.gr

To Top