Αποστολή του Άρη στην Αθήνα! Ποιες είναι οι θέσεις των κίτρινων και πώς σκέφτονται να δράσουν για δόσεις και άρθρο 99

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ λίγκας το μεσημέρι της Παρασκευής έχει ως βασικό θέμα το περιβόητο μνημόνιο για την ρύθμιση των οφειλών των ΠΑΕ στους ποδοσφαιριστές.

Ο Άρης θα δώσει το παρών με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Ψηφίδη και τον νομικό σύμβουλο Χρήστο Γρόλλιο.

Η αποστολή των κίτρινων συγκεκριμένη. Ο Άρης θα προσπαθήσει πείσει ότι η εξόφληση για ποσά άνω των 300.000 σε 45 μηνιαίες δόσεις δεν είναι πρακτικά μια βιώσιμη επιλογή, έχοντας ήδη αντιπροτείνει τουλάχιστον τις 60 δόσεις.

Η θέση είναι δεδομένη από την πρώτη στιγμή, όσο κι αν υπήρχε τεχνηέντως παραπληροφόρηση ή αλλοίωση των πραγματικών προθέσεων: ο σύλλογος θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος του, θέλει, όμως, να βρει τον κατάλληλο τρόπο ρύθμισης με ευνοϊκότερους όρους, προκειμένου να εξοφλήσει όλα όσα οφείλει χωρίς αυτό να γίνει εις βάρος και της ίδιας της δυνατότητας λειτουργίας της ΠΑΕ. Εξόφληση χρεών για να υπάρχει και «αύριο» και όχι εξόφληση που θα σημάνει τη διάλυση!

Σε ότι αφορά το άρθρο 99, η ΠΑΕ Άρης κρατάει στάση αναμονής. Τις τελευταίες ημέρες εκφράστηκαν προβληματισμοί και απόψεις που αφορούν στην αναθεώρηση της πολιτικής στη δικαστική μάχη που δίνουν οι κίτρινοι για υπαγωγή στις διατάξεις του προπτωχευτικού νόμου.

Δεν είναι μυστικό πάντως ότι η εκδοχή απόσυρσης των χρεών προς παίκτες, προπονητές και μάνατζερ, είναι περισσότερο από ποτέ πιθανή.

Ο Άρης θα περιμένει τις εξελίξεις στην ολομέλεια της Σούπερ λίγκα. Παράλληλα, θα περιμένει να δημοσιοποιηθεί το «μνημόνιο»  της ΕΠΟ για τις ΠΑΕ που έχουν οικονομικά ανοίγματα με ποδοσφαιριστές, προπονητές και μάνατζερ, προκειμένου να χαράξει την θέση του.

Από την εξέλιξη αυτή θα εξαρτηθεί  εάν συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΜΑ. Εφόσον συντρέξουν οι λόγοι να αποφασίσει το σώμα για τις περαιτέρω κινήσεις, τότε θα προκηρυχτεί. Βάσει του καταστατικού αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε δέκα μέρες.   

To Top