Αποσύρεται από την εθνική Βραζιλίας η θρυλική Μάρτα

Υποστολή σημαίας. Η θρυλική παίκτρια Μάρτα, μία από τις καλύτερες που έχουν αγωνιστεί στο ποδόσφαιρο γυναικών, αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική Βραζιλίας.

Η σπουδαία παίκτρια, η οποία έχει ανακηρυχτεί έξι φορές ως η κορυφαία στον κόσμο, δήλωσε ότι το φινάλε της σεζόν θα την βρει να σταματά να αγωνίζεται με τη «σελεσάο».

«Αν πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα απολαύσω την κάθε στιγμή, γιατί ανεξάρτητα από το αν πάω σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή όχι, αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά με την εθνική ομάδα. Δεν υπάρχει πλέον η Μάρτα στην Εθνική ως αθλήτρια από το 2025 και μετά, δεν υπάρχει», τόνισε.
«Αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά και μπορώ ήδη να το επιβεβαιώσω εδώ. Είναι μια στιγμή που πρέπει να καταλάβουμε ότι ήρθε η ώρα. Είμαι πολύ ήρεμη σε αυτό, γιατί βλέπω με μεγάλη αισιοδοξία αυτή την εξέλιξη που έχουμε σε σχέση με τους νέους αθλητές», συμπλήρωσε η Μάρτα.

Η Μάρτα συμμετείχε σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες σε όλη την καριέρα της και κέρδισε δύο ασημένια μετάλλια (2004 και 2008). Είναι δύο φορές πρωταθλήτρια των Παναμερικανικών Αγώνων (2003 και 2007) και έχει κερδίσει τρεις φορές το Κόπα Αμέρικα (2003, 2010 και 2018).

Κέρδισε το βραβείο της καλύτερης παίκτριας στον κόσμο έξι φορές και είναι η κορυφαία σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας, όπως και η τοπ σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

To Top