Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Φαν ντερ Φάαρτ

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 35 ετών πήρε ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ έπειτα από τον νέο τραυματισμό που του προέκυψε.

Τίτλοι τέλους για τον Ράφαελ Φαν ντε Φάαρτ, ο οποίος αποφάσισε στα 35 του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Ολλανδός χαφ ο οποίος αποσύρθηκε πριν από λίγο καιρό από την εθνική ομάδα της χώρας του, καταγράφοντας στο ενεργητικό του 109 συμμετοχές πήρε την εν λόγω απόφαση μετά τον νέο του τραυματισμό.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο ίδιος ενημέρωσε του ανθρώπους της Έσμπιεργκ στην οποία και ανήκει για την σχετική του απόφαση.

«Ήταν δύσκολη απόφαση αλλά είναι καλύτερα έτσι… Πρέπει να σταματήσω τώρα και να κοιτάξω να κάνω σωστή αποθεραπεία. Ήρθα στην Έσμπιεργκ για να παίξω ποδόσφαιρο, όχι για να κάνω συνεχώς θεραπείες, δεν έχει πλάκα έτσι…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Φαν ντερ Φάαρτ ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον Άγιαξ το 2000 και εν συνεχεία σε Αμβούργο, Ρεάλ, Τότεναμ και Μπέτις τα τελευταία χρόνια μετακόμισε στην Δανία με την σύζυγο του όπου και αγωνίστηκε σε Μίντιλαντ και Έσμπιεργκ.

Ωστόσο ο ίδιος ο οποίος αγωνίστηκε στο EURO του 2004, του 2008, του 2012, αλλά και στα Μουντιάλ του 2006 και του 2010 κατάφερε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο, κάτι που είχε σαν συνέπεια να πάρει την απόφαση να σταματήσει προκειμένου να προσέξει περισσότερο.

To Top