Αποφασίζει για τις κλήσεις της Εθνικής ο Πιτίνο

Ο Ρικ Πιτίνο θα συναντηθεί με τους συνεργάτες του στα γραφεία της ΕΟΚ και θα καταλήξουν στις κλήσεις για την προεπιλογή της Εθνικής εν όψει Προολυμπιακού.

Κορυφώνεται ο σχεδιασμός για την Εθνική εν όψει της συμμετοχής της στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Ο Ρικ Πιτίνο, που βρίσκεται από την Παρασκευή στην Αθήνα, έχει παρακολουθήσει αγώνες των ημιτελικών των playoffs ανάμεσα σε Παναθηναϊκό-ΑΕΚ και Λαύριο-Προμηθέα μαζί με τους συνεργάτες του.

Σήμερα θα συναντηθεί με τους Ηλία Παπαθεοδώρου, Σωτήρη Μανωλόπουλο και Θανάση Σκουρτόπουλο στα γραφεία της ΕΟΚ, προκειμένου να κατασταλάξουν στην προεπιλογή της «επίσημης αγαπημένης».

Η προετοιμασία θα αρχίσει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αλλά με πολλές απουσίες, καθώς παρόντες μπορεί να είναι μόνο όσοι δεν έχουν υποχρεώσεις. Στη λίστα αυτή βρίσκονται οι παίκτες του Ολυμπιακού και ορισμένοι ακόμη (π.χ. Καββαδάς). Αντίθετα, οι παίκτες των ομάδων που συμμετέχουν στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League θα αργήσουν να ενσωματωθούν, καθώς ακολουθούν οι τελικοί (θα γίνουν και μικροί τελικοί), ενώ ακόμη περισσότερο θα αργήσει ο Νικ Καλάθης, καθώς στην Ισπανία δεν έχουν καν αρχίσει τα playoffs.

Θεωρείται δεδομένο πως ο Βασίλης Σπανούλης (μαζί με Σλούκα, Πρίντεζη και Λαρεντζάκη από Ολυμπιακό) θα κληθεί και πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι στο Προολυμπιακό επιστρέφοντας στην εθνική μετά από έξι χρόνια. Αντίθετα, με τους Μπακς να οδεύουν στην πρόκριση (2-0 τους Χιτ) οι ελπίδες για συμμετοχή του Γιάννη ή του Θανάση Αντετοκούνμπο (ο οποίος είναι και τραυματίας) εκμηδενίζονται.

Στη λίστα θα υπάρχουν και αρκετά παιδιά που έπαιξαν στα «παράθυρα» (Δ. Αγραβάνης, Λούντζης, Μουράτος, Γιαννόπουλος, Χρυσικόπουλος κ.α.) και κάποια από αυτά θα είναι στη δωδεκάδα.

To Top