Αποφασίζει η ΕΠΟ για το πόσες ομάδες πέφτουν

Ένα ακόμη επεισόδιο του σίριαλ με θέμα τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το τρέχον πρωτάθλημα της Super League το οποίο ήδη βρίσκεται στον δεύτερο γύρο του και θα προβιβαστούν από το εν’ εξελίξει πρωτάθλημα της Football League θα «παιχτεί» στο ΔΣ της ΕΠΟ την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

To συμβούλιο είναι μονοθεματικό τουλάχιστον ως προς την ημερήσια διάταξη η οποία περιλαμβάνει το ακόλουθο θέμα: Απόφαση έγκρισης προκηρύξεων πρωταθλημάτων SuperLeague, Football League. Επίλυση υφιστάμενης εκκρεμότητας.

Το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε βάσει των κανονισμών και της λογικής να έχει λυθεί πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Αλλά από αμέλεια της ΕΠΟ, και κατά παράβαση του ΚΑΠ παραμένει σε εκκρεμότητα δυσφημώντας το άθλημα, απαξιώνοντας το ποδοσφαιρικό προϊόν και μειώνοντας το κύρος των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Οι συζητήσεις της ΕΠΟ και των δυο επαγγελματικών Λιγκών έχουν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά το πρόβλημα παραμένει αφού η ΕΠΟ αδυνατεί να αποφασίσει όπως επιβάλει ο θεσμικός της ρόλος και οι δύο Λίγκες εμμένουν στις αρχικές τους προκηρύξεις παρά τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Super League θέλει να υποβιβαστούν δυο ομάδες και η Football League να προβιβαστούν τρεις.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top