ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποφασίζει σήμερα η UEFA, περιμένουν οδηγίες οι Ομοσπονδίες για τα εγχώρια πρωταθλήματα…

Νέα τηλεδιάσκεψη είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη (21/4), μεταξύ της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των 55 εθνικών ομοσπονδιών, προκειμένου να δοθεί ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση της σεζόν 2019/20.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη σαφώς βρίσκονται σε πτώση, ωστόσο δεν υπάρχει καθόλου εφησυχασμός από κανένα.

Με το νέο αυτό δεδομένο, η UEFA αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της. Το πλάνο της είναι να συνεχιστούν οι εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο, ωστόσο υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά καθώς σε κάθε χώρα ισχύουν διαφορετικά δεδομένα με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη.

Την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης, ανάμεσα στην UEFA και τις εθνικές ομοσπονδίες, θα ακολουθήσει την Πέμπτη (23/4) νέα, μεταξύ των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Είναι δεδομένο, ωστόσο, πως η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα δεχθεί και θα εξετάσει αιτήματα μελών της που θα αποφασίσουν να βάλουν ένα πρόωρο τέλος στη σεζόν ενώ υπάρχουν σχέδια και για χαλάρωση του Financial Fair Play.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο τάσεις.Η πρώτη είναι αυτή που εκφράστηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από μερικές ημέρες, την οποία ασπάζονται κι άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Άρης.

Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να έχουν έσοδα από την διαδικασία των πλέι οφ, από τη στιγμή που τα παιχνίδια θα γίνουν χωρίς κόσμο. Και η άλλη, η τάση του Ολυμπιακού, που θέλει να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα, ώστε να είναι αγωνιστικά έτοιμος, όποτε αντιμετωπίσει την Γουλβς, αλλά και να έχει ρυθμό για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν αυτά ξεκινήσουν.

Όσον αφορά τον Άρη, τηρείται στάση αναμονής πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους “κιτρινόμαυρους” να γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει με το ελληνικό πρωτάθλημα. Ενδεχόμενη επανέναρξη θα αλλάξει αρκετά όσον αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, όπως αντίστοιχα και η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Μέχρι τις 24 Απριλίου είχε αποφασιστεί η αναστολή του πρωταθλήματος της Super League. Aν όχι αυτή την εβδομάδα, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 14 ΠΑΕ της Super League, όπου αναμένεται να υπάρξει λογικά μια πιο σαφής εικόνα για το μέλλον του πρωταθλήματος και δεν αποκλείεται να έχουμε απόφαση για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, έστω κεκλεισμένων των θυρών.

 

To Top