Αποχή «ηλικίας»… 42 χρόνων!

Οι παίκτες του Αρη αποφάσισαν να αγωνιστούν στο σημερινό παιχνίδι με την Κίμκι ώστε να μην έχει επιπτώσεις η ομάδα τους διευκρίνισαν ωστόσο ότι θα συνεχίσουν την αποχή τους από τις προπονήσεις μέχρι να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές οι παίκτες διαφόρων ομάδων προσέφυγαν στη λύση της αποχής από τα καθήκοντα τους προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα ως μέτρο πίεσης στις διοικήσεις.

Η εφημερίδα «Goal» ανέτρεξε στην πρώτη απεργία που έγινε στο ελληνικό μπάσκετ με αφορμή οικονομικές διεκδικήσεις, που σημειώθηκε στο μακρινό 1970 με πρωταγωνιστές τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Η αφορμή δόθηκε από μια ήττα των «πράσινων» από τον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό στις 18 Μαρτίου του 1970.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έχασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο με 74-78 (ο Ολυμπιακός του Φαίδωνα Ματθαίου είχε ως πρώτο σκόρερ τον Ράμμο που πέτυχε 25 πόντους), γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό των διοικούντων της ομάδος του «τριφυλλιού», που αποφάσισαν να μην κάνουν πληρωμές (τότε οι παίκτες πληρώνονταν διά της μεθόδου των οδοιπορικών).

Οι παίκτες γρήγορα αντέδρασαν και προχώρησαν σε απεργία. Αποφάσισαν μάλιστα να σκληρύνουν τη στάση τους διαμηνύοντας πως δεν προτίθενται να κατέβουν να παίξουν στο εξαιρετικά σημαντικό από βαθμολογικής πλευράς ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποφάσισε επίσης να τραβήξει το σχοινί και έτσι την Πρωταπριλιά του 1970 στο Παναθηναϊκό Στάδιο οι «πράσινοι» έπαιξαν με τη δεύτερη ομάδα (για να μη μηδενιστούν) χωρίς τα αστέρια τους (Κόντο, Κολοκυθά κ.ά.) με αποτέλεσμα να χάσουν από την Ενωση (του Τρόντζου, του Αμερικάνου, του Ζούπα κ.ά.) με 87-42.

Σε εκείνο το παιχνίδι μάλιστα επιστρατεύθηκε και εκτέλεσε χρέη πρώτου προπονητή αντί του Μουρούζη, ο Κώστας Πολίτης: «Εγώ είχα ήδη ξεκινήσει παράλληλα ως παίκτης να ασχολούμαι με την προπονητική από το 1967 με τη Νήαρ Ηστ.

Πράγματι είχε γίνει μια αποχή και είχαμε παίξει με νεαρούς παίκτες σε εκείνο το παιχνίδι μεταξύ των οποίων και ο Τάκης Κορωναίος. Ο Παναθηναϊκός έχασε φυσικά το πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν, ενώ το επόμενο διάστημα διοίκηση και παίκτες κατέληξαν σε συμφωνία» θυμάται σήμερα ο Κώστας Πολίτης.
 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top