Απο”Χ”ή (1-1) από τις νίκες με ποδοσφαιρική… πλαστογραφία! (video)

Ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει το 4Χ4, έσπασε το σερί των συνεχόμενων νικών και έμεινε στο 1-1 με τον Εργοτέλη στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 21η αγωνιστική, πέφτοντας θύμα μιας ποδοσφαιρικής… πλαστογραφίας. Από την μια η τύχη του γύρισε πλάτη σε πολλές περιπτώσεις, ενώ από την άλλη ο διαιτητής Δασκαλόπουλος έκανε ότι περνούσε από τη… σφυρίχτρα του για να σταματήσει τους κίτρινους, οι οποίοι είχαν απέναντί τους μια ομάδα που ήρθε μόνο για να αμυνθεί και ευτύχησε να σκοράρει στη μια και μοναδική ευκαιρία που της δόθηκε. Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά από πέντε συνεχόμενα για τον Καστίγιο που δεν σκοράρισε…

Η ομάδα του Μανουέλ Μασάδο δεν είχε την απόδοση των τελευταίων αγώνων και προφανώς ήταν επηρεασμένη και από την αποχή στις αρχές της εβδομάδας. Έκανε πολλές φάσεις για γκολ, πέτυχε ένα, της ακυρώθηκε ακόμη ένα στο 1-1 (κεφαλιά Λαζαρίδη), χωρίς ακόμη κανείς να καταλάβει το γιατί. Έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια της να αναρριχηθεί στην κορυφή. Βρίσκεται, πάντως, ακόμη ζωντανή στο παιχνίδι της εισόδου στην πρώτη πεντάδα και τώρα στρέφεται στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος, άλλωστε, που βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου έστειλε το… μήνυμα για νίκη την ερχόμενη Κυριακή μέσα στην Τούμπα!

 Με τους Ακόστα και Γιαννιώτα και πάλι στην ενδεκάδα και τον Νέτο σε θέση δεξιού μπακ ξεκίνησε ο Άρης το παιχνίδι. Οι κίτρινοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και το κατάφεραν παρά τα πολλά σφυρίγματα του διαιτητή Δασκαλόπουλου, ο οποίος φρέναρε τον ρυθμό του αγώνα.

Μόλις στο 14’ ο Νόε Ακόστα άνοιξε το σκορ (1-0) με συρτό πλασέ στη δεξιά γωνία του Πίρσον, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κώστα Καπετάνου, ανάμεσα από τρεις αντιπάλους! Οι κίτρινοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα ακόμη γκολ, αλλά ήρθε η ψυχρολουσία στο 31’. Ο Εργοτέλης ισοφάρισε κόντρα στην ροή του αγώνα, μετά από ένα δώρο της άμυνας του Άρη με τον Κατσικοκέρη, ο οποίος αφύλαχτος μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.  Οι κίτρινοι στο πρώτο μέρος έδειξαν διάθεση, αλλά εμφάνισαν αμυντικά κενά στις αντεπιθέσεις του Εργοτέλη, ενώ ο Καστίγιο δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός…

Στην επανάληψη ο Μασάδο έριξε στον αγώνα τον Τριανταφυλλάκο, αντί του Γιαννιώτα, ο οποίος έδειξε επηρεασμένος από την απουσία του λόγω τραυματισμού, θέλοντας να αυξήσει την επιθετική πίεση του Άρη. Όλος ο Άρης βγήκε μπροστά αναζητώντας το δεύτερο γκολ…

Οι κίτρινοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και στο 66΄ χάθηκε μια εκπληκτική διπλή ευκαιρία με τον Καστίγιο! Και δεν ήταν η μόνη. Σε τουλάχιστον άλλες τέσσερις περιπτώσεις με τους Φατί (σημάδεψε το δοκάρι στο 84’) Παπαζαχαρία, Κατίδη και Τριανταφυλλάκο (επίσης σε διπλή ευκαιρία) άγγιξαν το γκολ, αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη…

Αποκορύφωμα της ποδοσφαιρικής… πλαστογραφίας ήταν η φάση στο 94’, όταν σε ανατροπή του Καστίγιο δεν δόθηκε πέναλτι.

Ο Άρης δεν ήταν κακός, δημιούργησε για μια ακόμη φορά πολλές ευκαιρίες, αλλά του έλειπε το γκολ. Καστίγιο και Ουμπίντες δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα, αλλά θα μπορούσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης, δηλαδή το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Ο Εργοτέλης με… μισή ευκαιρία κατάφερε να σκοράρει και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δυο κίτρινες του Ολίσε στις καθυστερήσεις.

Κακός διαιτητής ο Δασκαλόπουλος, σφύριζε συνεχώς, έκανε ανούσιες παρατηρήσεις ακόμη και στους πάγκους, προκάλεσε τον εκνευρισμό στους παίκτες του Άρη, «πέτυχε» τον σκοπό του να αποσυντονίσει τους γηπεδούχους. Εκτός από το μαρκάρισμα του Καστίγιο στο 94’ μέσα στην περιοχή, ελέγχεται για δυο φάουλ που «είδε» πάνω στον Πίρσον στο πρώτο ημίχρονο και για την ανατροπή του Ακόστα στο 64’. Ο βοηθός Ποντίκης δεν έδωσε δυο κραυγαλέα οφσάιντ σε προσπάθειες του Εργοτέλη, αλλά ευτυχώς για τους κίτρινους οι φάσεις πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Νέτο, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Μίσελ, Φατί, Καπετάνος (77’ Κατίδης), Γιαννιώτας (46’ Τριανταφυλλάκος), Ακόστα (65’ Παπαζαχαρίας), Ουμπίντες, Καστίγιο.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Δάρλας (82’ Γιαλούσης), Μπέτο, Σασιασβίλι, Ολίσε, Φραγκουλάκης, Κατσικοκέρης Λεάλ (35’ Χαλκιαδάκης, 75’ Καρέλης), Μπούντιμιρ.

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:
{youtube}fTwLutyU4_w|640|360|1{/youtube}

To Top