Αποχωρεί από το τένις η Σερίνα Ουίλιαμς

Με δάκρυα στα μάτια, λίγο μετά την ήττα της με 7-5, 6-7 (4), 6-1 από την Αυστραλή, Αλια Τομλιάνοβιτς στον 3ο γύρο του US Open, η Σερίνα Ουίλιαμς, ανακοίνωσε ότι μάλλον δεν θα την ξαναδούμε στα κορτ, όπου «έκτισε» μια από τις πιο παραγωγικές καριέρες σε όλα τα αθλήματα.

Στην ερώτηση εάν θα αναθεωρήσει την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, η Αμερικανίδα κάτοχος 23 Grand Slam, απάντησε: «Δεν νομίζω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

Σε ηλικία σχεδόν 41 ετών (σ.σ. έχει γενέθλια στις 26 Σεπτεμβρίου), η Ουίλιαμς ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου ότι σύντομα θα σταματήσει να αγωνίζεται, χωρίς να αναφέρει πού και πότε. Ωστόσο, το φημισμένο τουρνουά της Νέας Υόρκης, όπου το 1999, η Σερίνα κατέκτησε τον πρώτο από τους 23 τίτλους Grand Slam, σε ηλικία μόλις 17 ετών, φαίνεται να είναι η ιδανική διέξοδος.

«Ηταν ένα απίστευτο ταξίδι», είπε εμφανώς συγκινημένη η Ουίλιαμς και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ μπαμπά, ξέρω ότι παρακολουθείς, ευχαριστώ μαμά (σ.σ. η οποία ήταν παρούσα στις εξέδρες), ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα, Θεέ μου έχουν περάσει δεκαετίες. Δεν θα ήμουν η Σερίνα, εάν δεν υπήρχε η Βίνους (σ.σ. η κατά δύο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της, επίσης πρωταθλήτρια του τένις, οπότε σε ευχαριστώ Βίνους».

To Top