ΑΠΟΨΕΙΣ

Απόδραση Άρη από… κόλαση και εσωστρέφεια! Οι δυο κινήσεις “ματ” που γύρισαν τον διακόπτη!

Μέσα σε μια βδομάδα, ο Άρης κατάφερε να κάνει με επιτυχία την διαδρομή κόλαση-παράδεισος και να αποδράσει από πίεση και δύσκολες καταστάσεις.

Έχοντας υποστεί την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας του από τον ΠΑΣ, κατάφερε να δείξει αντανακλαστικά, ποιότητα και πάθος και να φτάσει σε μια δίκαιη και παλικαρίσια νίκη μετά από έντεκα χρόνια μέσα στην Τούμπα!

Ο Άρης σημείωσε μια περήφανη απόδραση από… κόλαση και εσωστρέφεια, αξιοποιώντας δυο κινήσεις ματ που γύρισαν τον… διακόπτη. Απέδρασε λοιπόν, μέσα από μια δύσκολη έδρα, ενώ κυρίως έδιωξε τα γκρίζα σύννεφα της εσωστρέφειας και της γκρίνιας που είχαν δημιουργηθεί πάνω από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Α. Ο Μάντζιος κάθισε ενώπιος, ενωπίω με τους ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων αναφέρθηκε στην έκταση της βαριάς ήττας με τον ΠΑΣ που πλήγωσε τον κόσμο και έριξε το βάρος στην επόμενη μέρα. Όπως είπε “Θα δούμε αναλυτικά τα λάθη μας μέσα στην εβδομάδα , αλλά σημασία τώρα έχει να επανορθώσουμε” τονίζοντας ότι: “Οι μεγάλες ομάδας φαίνονται στα δύσκολα και έχουμε υποχρέωση να βγάλουμε αντίδραση. Να δείξουμε την προσωπικότητα μας σαν ομάδα και τον χαρακτήρα μας. Τώρα πρέπει να φανούμε δυνατοί και πιστεύω θα το κάνουμε”. Το πρώτο “στοίχημα” είχε να κάνει με τον τρόπο που πρέπει να βρει για να αλλάξει πάλι πράγματα, να διαχειριστεί πνευματικά του παίκτες και να γυρίσει ο… διακόπτης σε ψυχολογικό επίπεδο, ειδικά σε μια περίοδο, όπου η πίεση μεγάλωσε, υπήρχε μπροστά ένα ντέρμπι και φυσικά και ο θεσμός του Κυπέλλου. Σε αυτό το κομμάτι εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι τα κατάφερε!Β.

Β. Η δεύτερη κίνηση είχε να κάνει με τις αγωνιστικές επιλογές που θα καταστούσαν τον Άρη πιο δυναμικό, φρέσκο, όχι προβλέψιμο και ικανό να φύγει με την νίκη από την Τούμπα. Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ σημείωσε ότι: “Έχουμε ένα ντέρμπι μπροστά μας , να δουλέψουμε καλά αυτή τη βδομάδα για να είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε τι σημαίνει, τι μας περιμένει και τι πρέπει να κάνουμε” αναφορά που σχετίζεται επί της ουσίας με το δεύτερο κομμάτι, που είχε να κάνει με το αγωνιστικό και την ανάγκη να βρει τις λύσεις η κιτρινόμαυρη ομάδα, ώστε να επιστρέψει στις νίκες μέσα στην Τούμπα. Όπως κι έγινε. Η επιστροφή των Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, η χρησιμοποίηση του Εντιαγέ πίσω από τον Καμαρά και η ενεργοποίηση και πάλι του Μαντσίνι έδωσαν ώθηση στην ομάδα.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Άρης κατάφερε όχι απλά να αλλάξει εικόνα, αλλά να φύγει με… συνοπτικές διαδικασίες από την Τούμπα, με ένα πολύτιμο τρίποντο.

To Top