ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόδραση από το Περιστέρι με νίκη ουσίας (0-2) για τον Άρη

Ένα γκολ του Λορέν Μορόν από το 33′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, και ένα από τον Νταρίντα στις καθυστερήσεις, ήταν αρκετά για να φύγει με… τρίποντο ο Άρης από το γήπεδο του Περιστερίου, νικώντας τον Ατρόμητο με 0-2 για την 23η αγωνιστική της Superleague. 

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχε ο Άρης, πετυχαίνοντας μια επαγγελματική νίκη. Οι κιτρινόμαυροι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ενώ αντιθέτως είχαν την καλύτερη στιγμή του αγώνα με τον Μορόν στο 17′ με τον Τσιντώτα να αποκρούει εντυπωσιακά σε φάση που προηγήθηκε του γκολ του Ισπανού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΕΡΑΡΙ ΚΑΙ ΒΕΛΕΘ ΣΤΑ ΧΑΦ

Μικρό ροτέισον, αλλά και εκπλήξεις από τον Άκη Μάντζιο στην ενδεκάδα του Άρη στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο.
Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Μπένετ, επιλέγοντάς τον σε ρόλο εξτρέμ, ενώ ο Βέλεθ ξεκίνησε ως αμυντικός μέσος, με τον Ρόουζ να βρίσκεται στο πλάι του Μπράμπετς στα στόπερ.

Ο Φεράρι επέστρεψε στην ενδεκάδα, επίσης, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας μεταφέρθηκε ο Μοντόγια. Νταρίντα και Μάνου Γκαρθία πλαισίωσαντον Βέλεθ στον άξονα, ενώ οι Μπένετ-Σουλεϊμάνοφ επιλέχθηκαν στα άκρα και ο Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΟΡΟΝ ΚΑΙ ΓΚΑΡΘΙΑ

Οι δύο ομάδες μπήκαν ζεστές στην αναμέτρηση με τον ρυθμό να είναι καλός και αμφότερες να ψάχνουν τους χώρους για να απειλήσουν. Ο Ατρόμητος είχε μια καλή στιγμή με τον Κούντε στο 4ο λεπτό χωρίς όμως να απειλήσει τον Κουέστα.

Στο 17′ ο Άρης είχε την καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μορόν κέρδισε φάουλ με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Ισπανός έπιασε ένα πολύ ωραίο και δυνατό σουτ όμως ο Τσιντώτας, έπεσε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 22 ήταν σειρά του Μάνου Γκαρθία να απειλήσει. Ο Ισπανός έπιασε μακρινό σουτ, η μπάλα πήρε φάλτσα, αλλά κατέληξε άουτ.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕΣΩ VAR ΚΑΙ 0-1 Ο ΜΟΡΟΝ

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Άρης κέρδισε πέναλτι μέσω VAR. Μετά από εκτέλεση στημένης φάσης, ο Κούεν βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής Τσέτσιλας συνέχισε το παιχνίδι αλλά το VAR τον ενημέρωσε. Αφού είδε τη φάση ο ρέφερι καταλόγισε το πέναλτι με τον Μορόν να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 33ο λεπτό.

ΚΑΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΕΙΣ

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις για κάποια από τις δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος αρχικά προσπάθησε να πιέσει δίχως όμως να καταφέρει να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Κουέστα, με τον Άρη να προσπαθεί κυρίως με αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα στην τελική προσπάθεια.

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ Ο ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Νταρίντα έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Σαμόρα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, σούταρε με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και στη συνέχεια να φτάνει στον Νταρίντα ο οποίος στην κενή εστία έκανε το 0-2 για τον Άρη, σφραγίζοντας τη νίκη στο Περιστέρι.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Βέλιτσκο Καπλάνοβιτς): Τσιντώντας, Κεσχρίντα, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούεν, Κούντε, Έρλινγκμαρκ, Ρομπάιγ, Καμαρά, Αντζιέλσκι.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, Βέλεθ (83′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (83′ Σαμόρα), Γκαρθία (63′ Βερστράτε), Μπένετ (46΄Σαβέριο), Μορόν (69′ Ανσαριφάρντ).

Διαιτητής: Τσετσίλας

Βοηθοί: Στεφανής, Σάββας

VAR: Μανούχος, Καραγκιζόπουλος

Τέταρτος: Τζήλος

To Top