ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόδραση πρόκρισης (0-1) του Άρη στην Λάρνακα και τώρα… Νορβηγία!

Το εύστοχο πέναλτι του Ντιγκινί έστειλε τον Άρη στον γ΄προκριματικό γύρο του Europa League! Ο Άρης πέρασε το “εμπόδιο” της ΑΕΛ Λεμεσού, όντας πολύ ανώτερος για δεύτερο σερί ματς, μόνο που αυτή τη φορά αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, καθώς το 0-1 του χάρισε το πολυπόθητο εισιτήριο!

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αρκετές χαμένες ευκαιρίες από τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη, κορυφαίοι οι Μπάσα-Βέλεθ-Ροζ, στο… ύψος του όποτε χρειάστηκε ο Κουέστα. Επόμενος αντίπαλος πλέον του Άρη, σε μία εβδομάδα η Μόλντε στην Νορβηγία!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Η ΑΕΛ Λεμεσού μπήκε στο ματς με την “συνταγή” του πρώτου αγώνα, δηλαδή με 3-5-2. Βοζίνια (Τ), Τεσέιρα, Γκαζντανιάγκα, Γκοντάλ (Α), Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γουίλερ (Κ), Γκαζαριάν, Χουράδο (Ε).

Από την πλευρά του ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κουέστα στο τέρμα, δεξιά ο Σούντγκρεν, αριστερά ο Κόρχουτ με τους Βέλεθ-Ροζ στο κέντρο της άμυνας. Μπάσα-Ματίγια στα χαφ, με τον Λάρσον αριστερά στην επίθεση, δεξιά τον Φετφατζίδη, τον Ιντέγε κορυφή και τον Ντιγκινί πίσω του.

ΙΝΤΕΓΕ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ, ΝΤΙΓΚΙΝΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕ!

Ιδανικό ξεκίνημα αγώνα για τον Άρη, με τους κιτρινόμαυρους να βάζουν από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση! Παρότι στο 4΄ο Κόρχουτ έκανε ένα αβίαστο λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Χουράδο να απειλήσει (απέκρουσε με τα πόδια ο Κουέστα σε τετ-α-τετ), ο Άρης ήταν αυτός που είχε την υπεροχή από την αρχή. Δύο απόπειρες, μία του Μπάσα μία του Φετφατζίδη να βρουν τον Ιντέγε δεν είχαν αποτέλεσμα, είχε όμως η… τρίτη!

Ο Αλβανός μέσος βρήκε όμορφα τον Νιγηριανό φορ, που ανατράπηκε από τον Βοζίνια στο 13΄ με τον Πορτογάλο διαιτητή να υποδεικνύει σωστά το πέναλτι. Ο Ντιγκινί ανέλαβε να χτυπήσει το πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στην άλλη πλευρά από αυτή που έπεσε ο γκολκίπερ της ΑΕΛ, για το 0-1!

ΝΕΥΡΑ, ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ…

Στο 24΄ ο Ιντέγε έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Κόρχουτ από τα αριστερά, είδε την κίνησή του, του έβγαλε εξαιρετική κάθετη με το δεξί, ο Νιγηριανός έκανε την προβολή, όμως ο Βοζίνια με διπλή προσπάθεια και πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο απομάκρυνε πάνω στην γραμμή της εστίας του.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και στην καλύτερή της ευκαιρία είδε την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα, με την κεφαλιά του Τεσέιρα στο 37΄.

Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, κυριάρχησαν τα νεύρα κυρίως από την πλευρά των Κυπρίων, με τον Πορτογάλο ρέφερι να… μοιράζει κίτρινες κάρτες και στις δύο ομάδες, για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Με τον Ιντέγε πρωταγωνιστή, ο Άρης έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 52΄ο Σούντγκρεν βρήκε τον Nιγηριανό, που την κατέβασε, σούταρε με δύναμη και ο Βοζίνια απομάκρυνε σε κόρνερ στην μεγάλη ευκαιρία του Άρη να κλειδώσει οριστικά από νωρίς το ματς! Δύο λεπτά μετά (54΄) και πάλι ο Αφρικανός φορ, σούταρε από τα αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Βοζίνια. Στο 56΄ ο Κόρχουτ έβγαλε την σέντρα, Ντιγκινί και Ιντέγε δεν πρόλαβαν την μπάλα, στη συνέχεια της φάσης ο Φετφα την έχασε από την άμυνα της ΑΕΛ.

Το ματς εν συνεχεία άνοιξε με την ΑΕΛ να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης και τον Άρη να κυνηγά τις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, ο Ιντέγε κέρδισε το φάουλ στο 77΄, με τον Ματίγια να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των διχτύων της ΑΕΛ, φτάνοντας πολύ κοντά στο 0-2! Φοβερή επέμβαση του Κουέστα, στο 81΄, στην κεφαλιά του Κάρλος, ο Ισπανός κράτησε το 0-1 για τον Άρη, φωνάζοντας παρών ο Ισπανός για δεύτερη φορά στον αγώνα, μετά την επέμβαση στα πρώτα λεπτά.

Η ΑΕΛ προσπάθησε με βαθιές μπαλιές να πλησιάσει την άμυνα του Άρη, όμως οι κορυφαίοι του αγώνα για την ομάδα του Παντελίδη, Βέλεθ, Ροζ και Μπάσα απομάκρυναν κάθε κίνδυνο. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Άρη να εξασφαλίζει το εισιτήριο για τον γ΄προκριματικό γύρο του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στις 8 Αυγούστου την Μόλντε!

ΑΕΛ Λεμεσού (N. Kέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα (65΄Αντόνια), Γκαζντανιάγκα, Γκοντάλ, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γουίλερ (52΄Αβραάμ), Γκαζαριάν, Χουράδο (52΄Κάρλος)

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Ροζ, Βέλεθ, Ματίγια, Μπάσα, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (68΄Σάσα), Λάρσον (61΄Τόνσο), Ιντέγε (86΄Μαρτίνες)

Διαιτητής: Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa (POR)

Βοηθοί: Álvaro Daniel de Carvalho Mesquita (POR) – Nuno Miguel da Silva Manso (POR)

4ος: Cláudio Filipe Ruivo Pereira (POR)

To Top