Απόλαυση για όλους η μπασκετική εμπειρία στο Nick Galis Hall

“Γεμάτοι” από τα συναισθήματα που δημιουργούν διοργανώσεις όπως το ΕΚΟ All Star Game, όλοι οι πρωταγωνιστές αποχώρησαν από το “Nick Galis Hall” με ένα χαμόγελο “ζωγραφισμένο” στα πρόσωπα τους.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η αγάπη που εισέπραξαν από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και ειδικά από τα εκατοντάδες μικρά παιδιά που συγκεντρώθηκαν για να ζήσουν τη χαρά της γιορτής της Betshop Basket League. Μετά την ολοκλήρωση της γιορτής όλοι οι πρωταγωνιστές μοίραζαν συγχαρητήρια.

Το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς, ο MVP Θανάσης Αντετοκούνμπο είπε: “Σήμερα ήταν μια γιορτή του μπάσκετ. Παλεύουμε για κάθε μπάλα μέσα στη σεζόν, αλλά εκτιμούμε ο ένας τον άλλο, αλλά σήμερα είχαμε ένα γεμάτο γήπεδο από παιδιά, κάτι που είναι μαγικό για εμάς.

“Μαγικό ένα γήπεδο γεμάτο παιδιά” είπε Θανάσης Αντετοκούνμπο

Είμαι περήφανος κι ευτυχής. Θα ήθελα να είμαι MVP και στη ζωή, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. To μπάσκετ είναι απλά ένα άθλημα. Εγώ και η οικογένεια μου ζούμε με αυτόν τον τρόπο, αυτό είναι το στυλ της ζωής μας.

Το βλέπω σαν μια προσωπική βελτίωση. Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα και δεν αλλάζω, μένω ο ίδιος” είπε και κατέληξε: “Νιώθω πολύ χαρούμενος και πιεσμένος γιατί είμαι ένα πρότυπο, βλέπω ανθρώπους στο δρόμο και με χαιρετούν. Αυτή η γενιά μεγαλώνει μαζί μας και νιώθουμε ευλογημένοι που είμαστε αυτή η φλόγα για αυτά τα παιδιά”.

 

“Το πιο σημαντικό ότι διασκεδάσαμε” είπε ο Ρικ Πιτίνο

Οι προπονητές των νικητών Greek Stars μίλησαν για τη σημασία που έχουν διοργανώσεις όπως το ΕΚΟ All Star Game για τους αθλητές τους: “Οι παίκτες το διασκέδασαν πολύ και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Πιστεύω ότι η άμυνα που έπαιξαν οι ομάδες σήμερα, μου θύμισε κάποιες από τις κακές μου ομάδες” είπε χαριτολογώντας ο Ρικ Πιτίνο που είπε για το επίπεδο του ΕΚΟ All Star Game σε σχέση με εκείνο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού: “Πιστεύω ότι η ελληνική ομάδα το διασκέδασε περισσότερο από τα All Star Game στις ΗΠΑ. Ήταν ωραίο να βλέπω τους παίκτες, να γνωρίσω κάποιους παίκτες από τον Ολυμπιακό. Προπονώ 43 χρόνια, αλλά τώρα είχα αυτήν την εμπειρία. Ήταν αξέχαστη, αλλά είναι ωραίο να βλέπεις τους παίκτες να γελάνε, να διασκεδάζουν, δεν έχει σημασία η νίκη ή η ήττα, αλλά να απολαύσεις την ημέρα”.

“Ήταν ένα πολύ καλό διήμερο το οποίο αποφόρτισε όλους τους παίκτες και τους προπονητές του μπάσκετ” είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης και συνέχισε Ηταν ένα οργανωμένο διήμερο, ο κόσμος γέμισε το γήπεδο και με πολλά παιδιά. Αυτό δείχνει ότι είναι πετυχημένο All Star Game, πολύ οργανωμένο και σε ένα γήπεδο, άκρως μπασκετικό. To διασκεδάσαμε, ελπίζουμε και ο κόσμος και ελπίζουμε επίσης και του χρόνου, να είναι το ίδιο καλό”.

Από την πλευρά των, μόνο στα χαρτιά, ηττημένων World Stars ο Ντέιβιντ Μπλατ είπε: “Συγχαρητήρια σε όλους, ήταν μία πολύ θετική μέρα, μια ωραία μέρα για τους φίλους του μπάσκετ, σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, με μεγάλη ιστορία και τεράστια μπασκετική κουλτούρα. Υπάρχουν παιχνίδια που μπορείς να θεωρήσεις ότι ο προπονητής κερδίζει και άλλα που κερδίζουν οι παίκτες. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Σίγουρα δεν ήταν μία από αυτές τις μέρες. Ας ρίξουμε το φταίξιμο στους προπονητές. Το πιο σημαντικό ήταν ότι το διασκέδασε ο κόσμος.

Ήρθαμε λίγο πριν το παιχνίδι, οπότε δεν είχα την ευκαιρία να δω κάποια μέρη που ξέρω, αλλά σίγουρα θα το κάνω σε μία διακοπή, γιατί είναι ένα μέρος που εκτιμώ πολύ. Προσπάθησα να τους πω πριν το παιχνίδι να μη μας πληγώσουν! Δε με άκουσαν όμως. Έπαιξαν, το διασκέδασαν, προσπάθησαν να κερδίσουν και έκαναν καλή δουλειά. Στα All Star Games είναι παιχνίδια που ο προπονητής δε μπορεί να κάνει και πολλά. Είναι ωραία ατμόσφαιρα για όλους αλλά ο προπονητής… βασανίζεται!”.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έπλεξε το εγκώμιο του Φιλ Γκος: “Είστε όλοι εδώ και βλέπετε τόσα πολλά παιχνίδια, τόσους πολλούς ξένους παίκτες να έρχονται σε αυτήν την υπέροχη μπασκετική χώρα. Ίσως να το παρακολουθείτε και στην Ευρώπη. Ο Φιλ είναι ένας από τους κλασάτους παίκτες, από τους πιο αληθινούς εκπροσώπους, από αυτό που είναι το διεθνές μπάσκετ. O τρόπος που έχει μπει σε μια ξένη χώρα είναι παράδειγμα προς μίμηση. Παρότι είναι σε μια χώρα με πολύ μεγάλους παίκτες, ο Φιλ Γκος είναι επίσης είναι ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου”.

 

Για απόλαυση μίλησε ο Λούκα Μπάνκι

Ο Λούκα Μπάνκι δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό τους για όσα είδε στη Θεσσαλονίκη: “Ηταν απόλαυση να είμαι εδώ. Μου άρεσε πολύ που πέρασα αυτήν τη μέρα με ανθρώπους εκτιμώ. Ήταν μερικές στιγμές χαλάρωσης μακριά από την πίεση. Αυτό που προέχει τώρα είναι τα πολύ σημαντικά παιχνίδια με την ομάδα μου στη Βραζιλία, παιχνίδια σημαντικά για όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ. Συνάντησα πολλούς φίλους εδώ, πέρασα ωραία και είδα φίλους”.

Για τη μη συμμετοχή του Χάντερ στο διαγωνισμό καρφωμάτων, είπε: “Δε θεωρώ ότι είναι κάτι σημαντικό. Αν ήταν αλλιώς το πρόγραμμα μπορεί και να συμμετείχε. Επειδή δεν ένιωθε να πατάει καλά, επιλέξαμε να μη ρισκάρουμε γιατί ο κόσμος θα περίμενε να δει προσπάθεια 100%. Έχουμε μπροστά μας τα παιχνίδια στη Βραζιλία και δε θέλαμε να ρισκάρουμε.

Ο Φιλ Γκος ήταν ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων στο ΕΚΟ All Star Game και στη συνέντευξη Τύπου είπε: “Ήταν ωραίο να ανταγωνιστώ σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ήθελα σίγουρα να κερδίσω και το παιχνίδι. Δε θέλω να χάνω ποτέ! Ήταν ωραία, γιατί έπαιξα μαζί με κάποιους παίκτες που πάντα τους αντιμετωπίζω. Ίσως αυτό να είναι το τέλος του δρόμου για μένα, οπότε δεν ξέρω αν θα έχω ξανά την ευκαιρία να παίξω σε All Star Game. Θα το θυμάμαι για πολλά χρόνια» είπε αρχικά ο Γκος και συνέχισε κλείνοντας… «Ήξερα ότι θα κερδίσω, ήξερα απο τον πρώτο γύρο ότι θα είμαι εγώ αυτός που θα κερδίσει”.

Ο νικητής του διαγωνισμού των καρφωμάτων του ΕΚΟ All Star Game 2019, παίκτης του Προμηθέα Πατρών, Οκτάβιους Έλις δήλωσε μετά το τέλος της διοργάνωσης: “Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετείχα σ’ αυτή την γιορτή, ήταν ένα ευχάριστο παιχνίδι που το απόλαυσα. Χάρηκα πολύ που κατέκτησα τον διαγωνισμό των καρφωμάτων. Αυτό που έπρεπε ήταν να βγω έξω και να διασκεδάσω, δεν είχα άγχος άλλωστε ήταν ένα All Star Game”.

To Top