Απόλυτος κυρίαρχος και στην Αυστρία ο Φερστάπεν!

Απόλυτος κυρίαρχος και στο Grand Prix της Αυστρίας ο Μαξ Φερτάπεν!

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής που ξεκίνησε από την pole position, είδε πρώτος και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση την καρό σημαία στην πίστα του Σπίλμπεργκ και στο «σπίτι» της Red Bull, πανηγυρίζοντας έτσι την πέμπτη διαδοχική νίκη του και έβδομη συνολικά στα 9 πρώτα Grand Prix της φετινής σεζόν!

Ο «Ιπτάμενος» Ολλανδός ήταν πραγματικά ανίκητος σε αυτό το τριήμερο, καθώς εκτός από την pole position, αλλά και τον αγώνα Σπριντ, πήρε και τη νίκη στο Grand Prix και μάλιστα με το καλύτερο χρόνο! Παράλληλα, με τη νίκη αυτή έγραψε ιστορία, αφού έφτασε τις 42 στην καριέρα του, ξεπερνώντας στην 5η θέση τον θρύλο της Formula 1, Άιρτον Σένα.

Ενδεικτικό της ψυχολογίας του Φερστάπεν, ήταν το γεγονός πως δύο γύρους πριν το φινάλε και ενώ ήταν μπροστά με 23 δευτερόλεπτα από τον Λεκλέρ, μπήκε στα πιτ για να βάλει τη μαλακή γόμα και να κυνηγήσει τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου!

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ, με τον πιλότο της Ferrari να κάνει καλό αγώνα, χωρίς ωστόσο να μπορεί σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρει στα ίσα τον Μαξ. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο έτερος οδηγός της Red Bull, Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος με εξαιρετική οδήγηση και στρατηγική ανέβηκε στο βάθρο και ενώ είχε εκκινήσει από τη 15η θέση.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις, με τον Φερνάντο Αλόνσο να τερματίζει 6ος και τις δύο Mercedes των Χάμιλτον και Ράσελ να ακολουθούν στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα.

Η τελική κατάταξη:

Grand Prix Αυστρίας: 1ος ο κυρίαρχος Φερστάπεν

To Top