Απόφαση-βόμβα της Μακάμπι: με διαφορετικό ρόστερ σε Εuroleague και πρωτάθλημα

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προχώρησε σε μία ανακοίνωση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αφού από τη σεζόν 2018/2019 θα έχει δύο διαφορετικά ρόστερ με διαφορετικούς προπονητές για Euroleague και πρωτάθλημα.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Η «ομάδα του Λαού» εξέδωσε μία αιχμηρή ανακοίνωση, με την οποία καταφέρεται εναντίον της ομοσπονδίας μπάσκετ του Ισραήλ για τις αλλαγές που επιβάλλει στη νομοθεσία του εγχώριου πρωταθλήματος και ξεκαθαρίζει πως θα αλλάξει ρότα από τη νέα σεζόν έχοντας δύο ρόστερ με δυο διαφορετικούς προπονητές για τις δυο διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα έχει δύο διαφορετικά ρόστερ την επόμενη σεζόν (2018/2019), το ένα εκ των οποίων θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Ισραήλ και το άλλο στην Euroleague. Κάθε ρόστερ θα έχει διαφορετικό προπονητικό σταφ με βασικό στόχο να είναι η ομάδα ανταγωνιστική με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες.

Έπειτα από μία δεκαετία περιορισμών που εφαρμόζονται στο πρωτάθλημα Ισραήλ με μοναδικό σκοπό να επιβραδύνουν την Μακάμπι, έγινε μία ανάλυση του υπάρχοντος συστήματος. Η ομάδα κατέληξε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα στην Ευρώπη με τους υπάρχοντες περιορισμούς στο εθνικό πρωτάθλημα. Ο συλλογός αποφάσισε ότι η Μακάμπι δεν μπορεί να παλεύει ως μποξέρ με δεμένα χέρια. Η διοίκηση αποφάσισε να χτίσει δύο διαφορετικά ρόστερ».

 

To Top