«Απόφαση για την Εθνική πριν τη… wild card»

Να πάρει αποφάσεις για την Εθνική μέχρι το τέλος του έτους, προφανώς συμπεριλαμβάνοντας και το ποιος θα κάθεται στον πάγκο της, κάλεσε ο Αντρέα Τρινκιέρι την ομοσπονδία μπάσκετ με συνέντευξή του σε ιστοσελίδα της Λετονίας (εν όψει του αγώνα της Ούνιξ με τη VEF Ρίγα).

«Η απόφαση της FIBA για wild card θα ανακοινωθεί το Φεβρουάριο. Η απόφαση για το πώς θα προχωρήσει η Εθνική Ελλάδας πρέπει να έρθει πιο γρήγορα. Τώρα δεν είναι η στιγμή, γιατί υπάρχουν άλλα ζητήματα, αλλά μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής.

Παράλληλα απέδωσε σε μεγάλο βαθμό την αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ στον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη. «Είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία από το να εργάζεσαι σε σύλλογο. Οι εθνικές ομάδες θέλουν άλλη προσέγγιση. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Το πιο σημαντικό πράγμα, όπως αντιλήφθηκα, είναι να έχει υγιείς παίκτες. Δυστυχώς δεν ελέγχονται όλα τα πράγματα. Ο Σπανούλης τραυματίστηκε σε ένα κρίσιμο σημείο του τουρνουά. Ο τραυματισμός του επηρέασε την πορεία μας στη διοργάνωση κατά 99,9%. Ήθελε να κάνει το παν για να βοηθήσει την ομάδα, αλλά δεν μπορούσε και αντιμετωπίσαμε σημαντικά προβλήματα», τόνισε.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα είπε για τον Κάιλ Χάινς, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Ιταλία. «Ο Χάινς είναι απίστευτος άνθρωπος. Ένας από τους καλύτερους που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Είναι γενναιόδωρος, ευγενικός, πάντα χαμογελαστός, έχει μεγάλη καρδιά, είναι εργατικός και συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Αν είχα κόρη, θα ήθελα να την παντρευτεί. Και φυσικά είναι απίστευτος παίκτης. Έκανε καριέρα μέσα από σκληρή δουλειά και άριστη νοοτροπία. Πάντα θυσιάζεται για την ομάδα», ανέφερε.

To Top