Από μίνι… ανδρικό, Άρης 100%

Η “δεξαμενή” των τμημάτων υποδομής της ομάδας μπάσκετ του Άρη είναι τεράστια. Κι αν δεν έχουν περάσει παίκτες όλα αυτά τα χρόνια… Δεν είναι πολλοί όμως αυτοί που κατάφεραν να κάνουν καριέρα με την πρώτη ομάδα ενώ είναι λιγότεροι αυτοί που γεύτηκαν την κατάκτηση τίτλων. Το «PRESSARIS» μπαίνει στη μηχανή του χρόνου και κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν, έχοντας ως αφετηρία τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι σήμερα. Ξεχώρισε κάποιους παίκτες που ξεκίνησαν από μικρά παιδιά στα τμήματα υποδομής και έγιναν μόνιμα μέλη της ανδρικής ομάδας.

Νίκος Τσαχτάνης
Προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 1981-82, δηλαδή έναν χρόνο πριν από τον Μιχάλη Ρωμανίδη. Έπαιξε στους κίτρινους μέχρι και την περίοδο 1983-84 και πανηγύρισε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος (σεζόν 1982-83). Επέστρεψε στον Άρη ως μέλος του τεχνικού επιτελείου για μια τριετία στο πλευρό των Σούλη Μαρκόπουλου, Λευτέρη Σούμποτιτς και Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου.

Μιχάλης Ρωμανίδης
Από μικρό παιδί στον Άρη. Ήταν μέλος της ομάδας που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80. Οι κίτρινοι ήταν το “όχημα” για να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας των ανδρών, με την οποία ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 1987 στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας. Πανηγύρισε αρκετούς στα 11 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα με τον θεό του πολέμου στο στήθος και εδώ και τρεις δεκαετίες εξακολουθεί να αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αθλητή που ξεκίνησε από το μίνι και έφτασε μέχρι την ανδρική ομάδα.

petros stamatisΠέτρος Σταμάτης
Αγωνίστηκε για μια επταετία (1981-88) στον Άρη και συνέδεσε δυο εποχές. Της προσπάθειας των κίτρινων να αναρριχηθούν στην κορυφή αλλά και του κατεστημένου τους στο ελληνικό μπάσκετ με τους συνεχόμενους τίτλους. Γέννημα θρέμμα Αρειανός, παίκτης ειδικών αποστολών απ’ αυτούς που χρειάζεται κάθε ομάδα.

Δημήτρης Μπουσβάρος
Ήταν άτυχος και τυχερός ταυτόχρονα. Άτυχος γιατί έπεσε πάνω στα δυο ιερά τέρατα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ εκείνη την εποχή: τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατο να βρει χρόνο συμμετοχής όμως είχε την τύχη να είναι μέλος του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος εντός των συνόρων.

Αργύρης Δαλιάρης
Ξεκίνησε από τα μίνι στον Άρη και έφτασε να βρίσκεται σε… φάιναλ φορ κυπέλλου πρωταθλητριών! Ο Έλληνας σέντερ δεν μπόρεσε να παίξει ποτέ μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο με τον Άρη, ήταν όμως παίκτης που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής και έμεινε στην ανδρική ομάδα για κάποια χρόνια, πριν συνεχίσει την καριέρα του σε άλλες ομάδες και κυρίως στον Μακεδονικό.

iliadisΣάββας Ηλιάδης
Είχε δυο θητείες στον Άρη. Στην πρώτη περνώντας απ’ όλα τα τμήματα υποδομής δεν έπαιξε στην πρώτη ομάδα. Επιστρέφοντας στην ομάδα της καρδιάς του το καλοκαίρι του 2006 εκπλήρωσε ένα παιδικό του όνειρό. Έγινε μάλιστα αρχηγός των κίτρινων και παραμένει ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Άρη. Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση γιατί δεν ευτύχησε να σηκώσει κάποιο τρόπαιο με την ομάδα που υποστήριζε από πιτσιρικάς αλλά έχει συνδεθεί με τους κίτρινους.

Λευτέρης Μποχωρίδης
Το τελευταίο προϊόν των τμημάτων υποδομής του Άρη που έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα κι έχει αρχίσει να παίρνει και χρόνο συμμετοχής. Έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των κίτρινων την περυσινή σεζόν, στον εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και φέτος αποτελεί μέλος της ομάδας. Ο αριστερόχειρας γκαρντ είναι μαζί με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ οι μεγάλες ελπίδες των κίτρινων.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top