ΜΠΑΣΚΕΤ

Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο Τολιόπουλος (videos)

Φαίνεται να είναι η χρονιά του. “Σπάει” το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο λόγος για τον Βασίλη Τολιόπουλο που πραγματοποιεί μια παραγωγική σεζόν με τη φανέλα του Άρη.

Στο Περιστέρι πέτυχε 9 τρίποντα και διέλυσε το ρεκόρ πόντων του (38). Επίσης διέλυσε το ρεκόρ στο ranking του (39) και κατέγραψε την πιο παραγωγική εμφάνιση Έλληνα παίκτη από την ημέρα που το πρωτάθλημα στην Ελλάδα έγινε επαγγελματικό (1992-93).

Στη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, σημείωσε τους 23 από τους 70 πόντους της ομάδας του και χρίστηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

Χθες απέναντι στο Λαύριο μπορεί να έμεινε σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος, ωστόσο τα πήγε περίφημα στις ασίστ. Για πρώτη φορά στη καριέρα του στη Basket League, ο Βασίλης Τολιόπουλος έγινε διψήφιος πασέρ, καθώς μοίρασε 10 τελικές πάσες.

Ήταν το 5ο φετινό double-double με πόντους και ασίστ και το 3ο που ήρθε από παίκτη του Άρη αφού δύο πρόλαβε να κάνει ο Τζος Χάγκινς πριν τραυματιστεί, στην 3η και στην 4η αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αντίστοιχα.

Ο διεθνής άσος μοίρασε λοιπόν 10 ασίστ που αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των οχτώ που μοίρασε ως παίκτης του Ιωνικού στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα, για τη 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2020-21.

Ακόμη ο Τολιόπουλος έχοντας δύο εύστοχα τρίποντα (2/5) έφτασε και ξεπέρασε τα 150. Σε 162 εμφανίσεις στην Basket League μετράει πλέον 151/471 (32,05%).

To Top