ΑΠΟΨΕΙΣ

Από σήμερα τρέχει! Ούτε μέρα για χάσιμο…

Το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο στον ΕΣΑΚΕ έδειξε στον Άρη ότι έχασε έναν “σύμμαχο”. Τον χρόνο. Οι κίτρινοι πρέπει από σήμερα κιόλας να αρχίσουν το “χτίσιμο” της ομάδας για την επόμενη σεζόν, κινούμενοι με ταχύτητα, όχι βιασύνη και έξυπνες κινήσεις ως προς την βιωσιμότητα της ΚΑΕ.

Όποιος νομίζει ότι επειδή το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο υπάρχει χρόνος για να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό ρόστερ σφάλλει. Χρόνος δεν υπάρχει, διότι πολύ απλά οι κίτρινοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν πριν αρχίσουν να κλείνουν παίκτες πολύ πιο σοβαρά θέματα.

Πρώτο και καλύτερο είναι το ιδιοκτησιακό – διοικητικό και η απεμπλοκή ή όχι του Δημήτρη Γουλιέλμου, ο οποίος άμεσα – σήμερα – οφείλει να δώσει μια απάντηση για το τι θέλει να κάνει (επιτέλους).

Από εκεί και πέρα η όποια διοίκηση δημιουργηθεί θα πρέπει να κινηθεί άμεσα σε αποφάσεις που αφορούν το αγωνιστικό μπάτζετ, το αν θα γίνει προσπάθεια να αρθεί ή όχι το απαγορευτικό μεταγραφών, την ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Οι κίτρινοι δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν ούτε μία μέρα, διότι ο ανταγωνισμός σε μεταγραφικό επίπεδο είναι μεγάλος, ιδίως αν ο Άρης πορευτεί με το απαγορευτικό μεταγραφών στην πλάτη του.

Την προσεχή σεζόν ο στόχος πρέπει να είναι η βιωσιμότητα της ΚΑΕ και του αγωνιστικού τμήματος και η αποφυγή κάθε περιπέτειας που έζησε η ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια κάθε άνοιξη, παλεύοντας για νίκη ώστε να μην μπει στην ιστορία του υποβιβασμού.

Ο Σάββας Καμπερίδης οφείλει να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα εξασφαλίσει πρωτίστως μια ασφάλεια στο παρκέ και από εκεί και πέρα μπαίνει στη συζήτηση το “όμορφο μπάσκετ”.

Η διοίκηση οφείλει να βρει τους πόρους για να προσφέρει συνέπεια και ηρεμία στο αγωνιστικό τμήμα. Πλέον στο ξεκίνημα της σεζόν θα πρέπει να υπάρχουν 200.000 ευρώ στο τραπέζι και αυτό το ποσό σήμερα δεν υπάρχει στο ταμείο της ΚΑΕ.

Τα 800.000 ευρώ μικτό μπάτζετ που είναι το μίνιμουμ που πρότεινε χθες ο ΕΣΑΚΕ για κάθε ομάδα, επί της ουσίας δεν διαφοροποιεί κάτι, διότι πρόκειται για αγωνιστικό μπάτζετ 350-400 χιλιάδων ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα ούτε ευρώ δεν πρέπει να πάει χαμένο σε μια κακή επιλογή, γι’ αυτό και χρειάζεται να γίνουν πολύ προσεκτικές και προσεγμένες κινήσεις, αρχικά από την ελληνική αγορά, διότι το ελληνικό στοιχείο πάσχει στον Άρη.

To Top