Από την ελληνική Α2 στο ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο

Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έγινε ο πρώτος Έλληνας μπασκετμπολίστας που φτάνει τόσο ψηλά στα ντραφτ του ΝΒΑ. Επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς στο νούμερο 15 του ντραφτ που έγινε τα ξημερώματα στο Barclays Center του Μπρούκλιν.

Ο 18χρονος Ελληνονιγηριανός πανηγύρισε με την οικογένεια (με τον αδερφό του, Θανάση) και τον μάνατζέρ του, κρατώντας την ελληνική σημαία στα χέρια, σε μια ημέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του!Ζήτησε τη φανέλα με το νούμερο 34 και τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στο Μιλγουόκι για τα περαιτέρω. «Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα, αλλά δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που νιώθω. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Από την Ευρώπη και από την δεύτερη κατηγορία, στο ΝΒΑ. Είναι υπέροχο!» ήταν τα πρώτα σχόλιά του. Ερωτηθείς τι είδαν σε αυτόν οι σκάουτερ, απάντησε: «Δεν ξέρω… Εγώ απλά παίζω. Δεν με νοιάζουν οι σκάουτερ».

Στην ερώτηση αν παρακολουθεί πολύ ΝΒΑ είπε: «Όχι πάρα πολύ, αλλά είδα τους τελικούς και τον ΛεΜπρον Τζέιμς και τον Κέβιν Ντουράντ με τον οποίο με παρομοιάζουν, αλλά εγώ δεν κοιτάω τους άλλους, παρά μόνο τον εαυτό μου και πως θα βελτιωθώ. Ελπίζω να βελτιωθώ, θα δουλέψω σκληρά και όταν είμαι έτοιμος να παίξω στο ΝΒΑ».

Απ’ την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ομάδος, Τζον Χάμοντ, σχολίασε για την επιλογή του στο Νο.15: «Πιστεύω πως διαθέτει το ταλέντο να γίνει All Star! Πραγματικά το πιστεύω πως μπορεί. Θέλει να γίνει μεγάλος. Στην επίθεση μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να τον έχουν στο παρκέ αμέσως».

Βάσει της σύμβασης, οι Μπακς θα τον υπογράψουν σε συμβόλαιο 2+2 χρόνων με συνολικές μικτές απολαβές περίπου 7.000.000 δολάρια.

* Στο Νο1 οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επέλεξαν τον Άντονι Μπένετ, σε μια κίνηση που εξέπληξε πολλούς.

To Top