ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από την κόλαση στο Μπερναμπέου το προσφυγόπουλο από τη Συρία (photos)

Από τη Συρία στην Τουρκία, από εκεί στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στη συνέχεια στην Ουγγαρία, όπου μια εικονολήπτρια έβαλε τρικλοποδιά σε αυτόν και στον πατέρα του για να κερδίσει ένα καλό πλάνο, μετά στη Γερμανία, με το τρένο στη Μαδρίτη και στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ο μικρός Ζαϊντ είναι το προσφυγόπουλο που η ιστορία του συγκλόνισε όλον τον κόσμο. Η εικόνα του, φορώντας τη φανέλα του Άρη, όπως την έδωσε στο τρένο για την ελευθερία, ο Άγγελος Μισιρλής, πρόεδρος της ΚΜΑ και επαγγελματίας οπερατέρ, έκανε τον γύρο του πλανήτη.

Το προσφυγόπουλο, ο αδερφός του και ο πατέρας τους έγιναν δεκτοί χθες Πέμπτη στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης από τον πρόεδρο του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Οι πρόσφυγες από τη Συρία, που πια θα εγκατασταθούν ξεναγήθηκαν στο γήπεδο, φωτογραφήθηκαν με τα τρόπαια της «βασίλισσας» και ο μικρός Ζαϊντ συνάντησε και το είδωλό του, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Είναι ένα όνειρό μας που γίνεται πραγματικότητα. Όλη η οικογένεια υποστηρίζει τη Ρεάλ. Στη Συρία ονειρευόμασταν ότι κάποια ημέρα θα βλέπαμε από κοντά ένα παιχνίδι της Ρεάλ και τώρα αυτό είναι πραγματικότητα» ανέφερε ο Οσάμα, ο οποίος, μαζί με τα δύο παιδιά του θα παρακολουθήσει το απόγευμα του Σαββάτου, από τα επίσημα του «Μπερναμπέου» τον αγώνα της Ρεάλ με τη Γρανάδα.

To Top