ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από την ολική ανατροπή, στην ολική… κατάρρευση και βαριά ήττα (4-1) του Άρη από τον Ολυμπιακό

Από τον «παράδεισο» της ολικής ανατροπής στην «κόλαση» της πικρής ήττας (4-1)… Ο Άρης άγγιξε την ολική ανατροπή μέσα σε οκτώ λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό, ισοφάρισε με τον Πάρντο (47′) το… αυτογκόλ του Μπράμπετς από το 21’, είχε δοκάρι με τον Νταρίντα στο 53’, αλλά τελικά υπέστη ολική… κατάρρευση και γνώρισε την βαριά ήττα (4-1) από τον Ολυμπιακό με τα δυο γκολ του Ελ Καμπί (62’ και 70’) και ένα του Γιόβετιτς (84’). Στο 90’+1’ ο Κουέστα απέκρουσε πέναλτι του Φορτούνη!

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΤΖΙΟ

Με εκπλήξεις ξεκίνησε η ενδεκάδα του Άρη από τον Άκη Μάντζιο. Οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν με τους Ματαρίτα και Μοντόγια στ’ άκρα της άμυνας και τον Οντουμπάτζιο σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ενώ ο Σουλεϊμάνοφ ήταν σε ρόλο επιθετικού μέσου, πίσω από τον Μορίν.

ΑΜΥΝΤΙΚΑ Ο ΑΡΗΣ, ΠΙΕΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Άρης ξεκίνησε με σαφή αμυντική φιλοσοφία, έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, ο Ολυμπιακός πίεσε και στο 7’ είχε την καλύτερη στιγμή του να σκοράρει με τον Ελ Καμπί, ο οποίος αστόχησε από καλή θέση…

ΑΤΥΧΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ 1-0 ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με το… αυτογκόλ του Μπράμπετς στο 21′. Ήταν μια γρήγορη αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Φορτούνης έφυγε στην κόντρα, έδωσε στον Μασούρα ο οποίος έκανε το γύρισμα στην περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο πίσω μέρος του ποδιού του Μπράμπετς πάνω στην κίνηση κι αυτός άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Άρη για το 1-0. Μια άτυχη στιγμή που “πλήρωσε” με γκολ η κιτρινόμαυρη ομάδα.

«ΠΑΤΗΣΕ» ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ… ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ

Μετά το 30′ οι κιτρινόμαυροι πάτησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κράτησαν μπάλα και είχαν στο 40′ την πρώτη καλή στιγμή με τον Μενέντες, στην πρώτη τελική προσπάθεια τους. Στάθηκαν άτυχοι βέβαια, όταν τρία λεπτά νωρίτερα, στο 37′ έχασαν τον Μπράμπετς λόγω τραυματισμού, με τον Τσέχο να δίνει τη θέση του στον Βέλεθ.

ΜΕΣΑ Ο ΠΑΡΝΤΟ ΚΑΙ 1-1!

Ο Μάντζιος έριξε στο δεύτερο ημίχρονο τον Πάρντο, αντί του Οντουμπάτζιο. Ο Σουλεϊμάνοφ πέρασε στα δεξιά και ο Ισπανός πίσω από τον Μορόν. Κίνηση που βγήκε με το «καλησπέρα». Στο 47′ ήρθε το ματς στα ίσια! Μετά το σουτ του Μορόν, ο Κίνι δεν έκανε καλή απομάκρυνση, η μπάλα πήγε στον Πάρντο, ο οποίος με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1.

ΔΟΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Στο 53’ ο Άρης άγγιξε την ολική ανατροπή… όταν βγήκε ταχύτατα στον αιφνιδιασμό με τον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος έδωσε στον Νταρίντα, το σουτ του Τσέχου από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε στη ρίζα της αριστερής δοκού του Πασχαλάκη. Μια φάση καθοριστική όπως αποδείχθηκε στην εξέλιξη όλου του παιχνιδιού…

«ΠΛΗΡΩΣΕ» ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και μέσα σε οκτώ λεπτά «πλήρωσε» την αμυντική του αδράνεια πολύ ακριβά. Στο 62’ και στο 70’ ο Ελ Καμπί αρχικά με κεφαλιά (2-1) και στη συνέχει με προβολή (3-1) έδωσε… αέρα δυο γκολ στον Ολυμπιακό, με τον Άρη να μην μπορεί να αντιδράσει.

ΟΛΙΚΗ «ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ»

Η ολική… κατάρρευση του Άρη ήταν γεγονός, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει και τέταρτο γκολ στο 84’ με τον Γιόβετιτς, ενώ η ήττα θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες διαστάσεις, μια και στο 90’+1’ ο Φορτούνης εκτέλεσε πέναλτι (μετά από χέρι του Σαμόρα) αλλά ο Κουέστα το απέκρουσε…

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ Χακίμ (Σουηδία). Βοηθοί: Φρέντρικ Κλάιβερ (Σουηδία), Μεχμέτ Κουλούμ (Σουηδία), 4ος: Σπυρίδων Ζαμπαλάς (Ηπείρου), VAR: Ρομπ Ντιέπερνικ (Ολλανδία), Βοηθός VAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι Ρέτσος (78′ Ντόι) Φρέιρε Κίνι (74′ Ορτέγκα), Καμαρά Έσε, Μασούρας (55′ Μπίελ) Φορτούνης Σολμπάκεν (55′ Ποντένσε), Ελ Καμπί (78′ Γιόβετιτς)
 
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια Φαμπιάνο Μπράμπετς (37′ Βέλεθ) Ματαρίτα, Νταρίντα Βερστράτε (86′ Ζουλ), Οντουμπάτζιο (46′ Πάρντο) Σουλεϊμάνοφ (72′ Κάρλσον) Μενέντες (72′ Σαμόρα), Μορόν

To Top