Από την Τραπεζούντα, στο Τροντχάιμ και στις Ελβετικές Αλπεις

Χριστός Ανέστη σε όλους. Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα τεσσάρων ημερών, επιστρέφουμε με ένα μεσοβδόμαδο κουπόνι για… γερά στομάχια. Πολλές επιλογές, από διαφορετικά πρωταθλήματα και κύπελλα που μπορούν να κάνουν με σωστή χημεία μια μίνι απόσβεση των εξόδων που είχαμε τις μέρες του Πάσχα. Παμε λοιπόν για απογείωση.

Στην γειτονική Τουρκία, και στην πρωτεύουσα του ποντιακού ελληνισμού Τραπεζούντα, η τοπική ομάδα υποδέχεται για την ημιτελική φάση του κυπέλλου την Σίβασπορ. Πρώτη αναμέτρηση πριν δύο εβδομάδες με σκορ 2-1 υπέρ της Σίβας. Στόχος πέρα από την πρόκριση στον τελικό είναι και η κατοχύρωση ενός Ευρωπαϊκού εισητηρίου για του χρόνου. Οι γηπεδούχοι έχουν καλύτερο υλικό, και μεγαλύτερη εμπειρία σε παραπλήσιες καταστάσεις. Μοναδικός στόχος το κύπελλο καθώς η Τραμπζονσπόρ δεν κατάφερε φέτος να διεκδικήσει κάτι σπουδαίο στο πρωτάθλημα. Με μακροχρόνιες απουσίες εκατέρωθεν. Μας αρέσει το κλίμα που διοχετεύει η ομάδα του Βοσπόρου, που αν συνδυαστεί με την παράδοση και την εμπειρία κρατάμε άνετα τον άσσο.

Αρκετά βορειότερα, στον Τρόντχαιμ της Νορβηγίας, το μεγαθήριο της χώρα Ρόζεμποργκ, φιλοξενεί την πάντα υπολογίσιμη Τρόμσο. Έχουν να κερδίσουν δύο σερί παιχνίδια οι γηπεδούχοι και έχουν την ευκαιρία να το κάνουν απόψε. Απέναντι τους μια ομάδα που δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, με αδύναμη επίθεση αλλά σφιχτή αμυντική γραμμή. Όχι όμως τέτοια που μπορεί να δυσκολέψει τα παιδιά της “Τρολ”. Άσος με κλειστά τα μάτια!

Το μίνι αυτό… ταξιδάκι ολοκληρώνεται στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ελβετίας. Και οι τρεις σημερινές αναμετρήσεις ήμαστε πεπεισμένοι ότι βγάζουν “δυνατά” σημεία. Λουκέρνη Σεν Γκάλεν η πρώτη αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν σε κάθε τους αναμέτρηση και τίποτα δεν σταματάει το GOAL/GOAL που προσφέρεται σε σωστές αποδόσεις.

Εν αντιθέσει, στην Λωζάνη η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Σιόν, με τους δύο συλλόγους να έχουν τρομερή παράδοση στην “κακοποίηση” του ποδοσφαίρου. Γκολ με το σταγονόμετρο, κάτι που συμβαίνει και εφέτος, με τις αποδόσεις στο UNDER οριακά αποδεκτές. Τελειώνοντας, δεν μπορούμε να μην ποντάρουμε την Βασιλεία σε αποδόσεις πάνω από 2.00! Ούτε αδιάφορη είναι, ούτε έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα ακόμα. Βέβαια και η Ζυρίχη δεν είναι κάποιος αμελητέος αντίπαλος, ωστόσο η ποιότητα απέχει έτη φωτός.

Η πρόταση:

ΤΡΑΝΖΟΣΠΟΡ – ΣΙΒΑΣΠΟΡ (1)

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ – ΤΡΟΜΣΟ (1)

ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ (G/G)

ΛΩΖΑΝΝΗ – ΣΙΟΝ (UNDER)

ΖΥΡΙΧΗ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ (2)

 

To Top