Από την Football League θα καλυφθούν τα… πιθανά κενά στη Superleague

Παρά το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός κατάφερε πέρυσι να εξασφαλίσει την παραμονή του λόγω μη αδειοδότησης του Ηρακλή, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ισχύσει τη φετινή σεζόν.

Ενας μικρός χαμός επικράτησε την περσινή σεζόν, όταν ο Ηρακλής δεν αδειοδοτήθηκε και παρ’ ό,τι είχε εξασφαλίσει την παραμονή του αγωνιστικά, υποβιβάστηκε και τη θέση του τελικά πήρε ο Λεβαδειακός. Αυτό βέβαια ήταν κάτι που αμφισβητούσαν εκείνη την περίοδο ο Άρης και ο ΟΦΗ, διεκδικώντας εκείνοι τη θέση του Γηραιού στη μεγάλη κατηγορία.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν πρόκειται να συμβεί την φετινή σεζόν. Όπως ορίζει ο ΚΑΠ, εφόσον κάποια ομάδα της Superleague δεν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα, τότε υποβιβάζεται και τη θέση της παίρνουν οι ομάδες μέχρι την 6η θέση της Football League, εφόσον φυσικά πληρούν τα σχετικά κριτήρια. Αν όμως δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες, δηλαδή οι ομάδες από τις θέσεις 3-6 (οι δύο πρώτες ούτως ή άλλως ανεβαίνουν αν πληρούν τα κριτήρια) δεν έχουν αδειοδοτηθεί, τότε το δικαίωμα παραμονής μεταβιβάζεται στις υποβιβασθείσες από τη Superleague ομάδες.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι μπορεί -δυνητικά- να ανοίξουν θέσεις ανόδου για ομάδες της FL, με την Παναχαϊκή (3η, 47 β.)) να είναι η πρώτη επιλαχούσα κι έπονται οι Δόξα Δράμας (43 β.), Απόλλων Λάρισας (40 β.) κι Απόλλων Καλαμαριάς (38 β.).

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ:

To Top