ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τη θεωρία στην πράξη: Με το βλέμμα στο συμβούλιο της Football League και την αγωνία στα… κόκκινα!

Τη Δευτέρα (17/8) στις 13:00 θα γίνει διοικητικό συμβούλιο στη Football League, όπου θα γίνει επικύρωση της βαθμολογίας κι εγγραφή νέων μελών. Με απλά λόγια θα φανεί πόσες ομάδες τελικά θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα και πόσο… λιγότερες από 20 θα είναι αυτές, με την αγωνία να χτυπάει τα… κόκκινα!

Για όσους γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να φανεί κατά πόσο, όλα αυτά που ειπώθηκαν και αναπαράχθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο, θα περάσουν στη φάση της πράξης.

Ο Άρης προς το παρόν, από τις 17 Μαΐου που τέλειωσε το πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής και τερμάτισε δεύτερος, είναι στη διαδικασία της αναμονής. Να δει κι αναλόγως να πράξει, διεκδικώντας την άνοδό του στη Football League. Είναι γνωστό πως δεν θα δηλώσουν η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ, που θα παίξουν στη Γ’ Εθνική, άγνωστο σήμερα εάν θα υπάρξουν κι άλλες απώλειες…

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν από ομάδες της κατώτερης κατηγορίας και πάνω σε αυτό «πατάει»και ο Άρης για να δικαιωθεί.

Όπως έχει σημειωθεί σε αρκετά ρεπορτάζ εδώ και εβδομάδες, τα πράγματα δεν θα είναι απλά για τους «κίτρινους» διότι η Λίγκα θα κληθεί να εισηγηθεί στην ΕΠΟ τι να γίνει με τα κενά και ήδη υπάρχουν «φωνές» που ζητούν το νέο πρωτάθλημα να γίνει με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, δηλαδή να μην καλυφθούν τα κενά.

Υπενθυμίζουμε το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε την περασμένη βδομάδα σύμφωνα με το οποίο: “Υπάρχει ένα μπλογκ ομάδων που δεν θέλει τον Άρη στην κατηγορία (για ευνόητους λόγους) και ήδη έχει προσεγγίσει κι άλλες ομάδες να ταχθούν μαζί του. Οι… επαφές γίνονται και δια τηλεφώνου κι ένα τέτοιο τηλεφώνημα… έπεσε πρόσφατα εδώ στην πόλη. Η απάντηση που δόθηκε πάντως ήταν υπέρ της νομιμότητας”.

Ο Άρης αγωνιστικά επιχειρεί να συγκροτήσει μια ομάδα, τη στιγμή πάντως που όλα είναι στον αέρα… Νομικά ο Άρης σε κάθε περίπτωση δεν θα πάει ευθύς εξαρχής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Όπως τονίζουν στην Αλκμήνης όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα προσφύγει αρχικά στην Επιτροπή Εφέσεων, περιμένοντας να δικαιωθούν. Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα, όλα είναι ανοιχτά…

Σε περίπτωση λοιπόν που δεν δικαιωθεί, ο Άρης θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο… Μια συνολικά επίπονη και σχετικά χρονοβόρα διαδικασία, αν δούμε τι έγινε στις υπόλοιπες περιπτώσεις του φετινού καλοκαιριού. 

 

To Top