ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Από τον Κρούσιτς στον Κλόμπουτσαρ: Μετά από 10 χρόνια ξανά Σλοβένος παίκτης στον Άρη!

Ο Γιάκα Κλόμπουτσαρ μεγαλώνει την παροικία της «χώρας των δράκων» στον Άρη, 10 χρόνια μετά την τελευταία παρουσία Σλοβένου παίκτη στο ρόστερ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του κόουτς Καστρίτη ανεβάζει ρυθμούς για το ντεμπούτο του με την φανέλα του Άρη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον Ηρακλή.

Ο 34χρονος Σλοβένος θα πάρει  πρώτη γεύση από το τι σημαίνει «Αυτοκράτορας», μιας και το παθιασμένο Αλεξάνδρειο σε ένα ντέρμπι της πόλης είναι το κατάλληλο περιβάλλον για το πρώτο ραντεβού.

Βέβαια ο Άρης δεν θα καλωσορίσει στην οικογένειά του για πρώτη φορά παίχτη από την Σλοβενία.

Στην όχι και τόσο μακρινή σεζόν 2011-2012 στο ρόστερ της ομάδας είχε ενταχθεί ο Ματέι Κρούσιτς.

Ο, γεννημένος στο Τσέλιε της Σλοβενίας, «γίγαντας»(2,11μ.) ανέλαβε μία από τις θέσεις των σέντερ μαζί με τους Μάλντροου και Μπόγρη. Το ρόστερ διέθετε πλούσιο ταλέντο (Ταπούτος-Τσαλδάρης-Ντ.Τζέιμς-Ρ.Ντειβις) αλλά και εκκολαπτόμενους αστέρες (Βεζένκοφ, Μποχωρίδης, Τσαϊρέλης), σε μια μεταβατική περίοδο για τους κιτρινόμαυρους, έπειτα από το «ακριβό» ταξιδι της Ευρωλίγκα των προηγούμενων ετών.

Ο, 25χρονος τότε, Κρούσιτς δίχως να αντιμετωπίζει ιδιαίτερους τραυματισμούς, κατέγραψε 22 συμμετοχές στην κανονική περίοδο της Α1, συν 2 στα πλέι-οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό.Δεν κατάφερε όμως να κάνει την διαφορά και μοιραία οι αριθμοί του ήταν ιδιαίτερα πενιχροί, με 3.9 πόντους και 2.3 ριμπάουντς.

Στην Ευρώπη και το Eurocup αγωνίστηκε σε ακόμα 12 ματς, όμως τόσο ο χρόνος του όσο και απόδοσή του έπεσαν ακόμα περισσότερο. Είναι χαρακτηριστικό πως στην φάση των ευρωπαϊκών ομίλων έμεινε άποντος στα 8 από τα 12 παιχνίδια που πήρε μέρος!

Οι καλύτερές του στιγμές με τον Άρη ήταν σε ήττες της ομάδας. Πρώτη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου σε 23 λεπτά πέτυχε 11π.-5ρ.-1ασ. και δεύτερη κόντρα στο Ρέθυμνο με 12π.(4/4 σουτ)-6ρ.-2ασ. σε 19 λεπτά.

Αξιοσημείωτη είναι η συγκυρία που φέρνει τους συνομήλικους (1987) Κλόμπουτσαρ και Κρούσιτς συμπαίκτες. Οι δυο τους γνωρίζονται από πολύ μικρή ηλικία, όταν αμφότεροι ήταν μέλη των μικρών εθνικών της Σλοβενίας U18 & U20.

Ίσως ο Κλόμπουτσαρ τηλεφώνησε στον πρώην συμπαίχτη του για να πληροφορηθεί την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που τον περιμένει στην οικογένεια του μπασκετικού Άρη.

*Πάντοτε υπάρχει και η ξεχωριστή περίπτωση του «Ελληνοσλοβένου», και θρύλου του μπασκετικού Άρη, Λευτέρη Σλόμπονταν Σούμποτιτς, ο οποίος έχει τιμήσει το ελληνικό μπάσκετ τόσο ως παίχτης όσο και ως προπονητής. Μπορεί να ήρθε από την Σλοβενία και την Ολίμπια Λιουμπλιάνας το μακρινό 1986, για να συμπληρώσει το «δίδυμο» Γκάλη-Γιαννάκη, όμως διαθέτει ελληνικό διαβατήριο έπειτα από πολύχρονη παρουσία του στην χώρα.

To Top