Από τον Παναγούλια στον Κούπερ και στο… βάθος Πρόμπιερζ;

Το θέμα που ανακίνησαν τα πολωνικά Μ.Μ.Ε. για το ενδεχόμενο ο Μίχαλ Πρόμπιερζ να πάρει θέση στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Πολωνίας (ο ίδιος μιλώντας στο PRESSARIS τα χαρακτήρισε αναληθή), «προκάλεσε» μια αναδρομή στο χρόνο, για τους προπονητές οι οποίοι κάθισαν στον πάγκο του Άρη και διετέλεσαν ομοσπονδιακοί.

Από τους Έλληνες, Αλκέτα Παναγούλια και Αντώνη Γεωργιάδη, στους φημισμένους Έκτορ Κούπερ και Ανρί Μισέλ. Βάσει των στοιχείων που συλλέξαμε οι προπονητές που ανταποκρίνονται σε αυτά τα κριτήρια είναι πέντε. Ο πρώτος χρονικά είναι μια θρυλική προσωπικότητα του συλλόγου, ο Αλκέτας Παναγούλιας, ο πρώτος προπονητής που πέτυχε να οδηγήσει την Εθνική Ελλάδος σε Ευρωπαϊκό (1980) και Παγκόσμιο Κύπελλο (1994). Πέρασε δύο φορές από τον πάγκο του Άρη, από το 1987 ως το 1990 και τη σεζόν 1998-99.

Ο έτερος Έλληνας, ο Αντώνης Γεωργιάδης, διετέλεσε προπονητής του Άρη από το 1982 ως το 1984 και ανέλαβε χρέη ομοσπονδιακού στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την τριετία 1989-92.

Σε ότι αφορά τους ξένους προπονητές, οι δύο από τους τρεις που κάθισαν σε πάγκο Εθνικής ομάδας ήρθαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί εποχής Δημήτρη Κοντομηνά. Ο Σέρβος Ίλια Πέτκοβιτς και ο Γάλλος Ανρί Μισέλ. Ο Πέτκοβιτς μάλιστα συνέπεσε να αναλάβει καθήκοντα ομοσπονδιακού αμέσως μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Άρη (1999-00), το 2000-01. Στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας κάθισε και από το 2003 ως το 2006.

 Ο πολυθεσίτης Μισέλ

 Ο Ανρί Μισέλ ανέλαβε καθήκοντα το 2001 στους κίτρινους, έχοντας διατελέσει πιο πριν ομοσπονδιακός στην Εθνική Γαλλίας (1984-88), στο Καμερούν (1994) και στο Μαρόκο (1995-2000 και το 2007), ενώ ακολούθησαν για εκείνον οι θητείες στον πάγκο της Τυνησίας (2002), της Ακτής Ελεφαντοστού (2004-06), ενώ πλέον προπονεί την Ισημερινή Γουινέα!

 Από τη Γεωργία… Χαριλάου

 Αν ο Μίχαλ Πρόμπιερζ αναλάβει πόστο στην Εθνική Πολωνίας, θα πάρει τη σκυτάλη από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο φημισμένος Αργεντινός τεχνικός είχε αποδεχθεί την πρόταση της διοίκησης του Άρη και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του, πριν καν. στεγνώσει το μελάνι στην υπογραφή της λύσης της συνεργασίας του με την Εθνική Γεωργίας, στην οποία εργάστηκε τη διετία 2008-09.

 Ο… Ιρανός Ουέλερσον!

 Πέραν των προπονητών που ηγήθηκαν ομοσπονδιακού συγκροτήματος και πέρασαν από τον πάγκο του Άρη, ένα ακόμη «κίτρινο» στέλεχος με παρουσία σε εθνική ομάδα είναι ο Ριμπέιρο Ουέλερσον. Ο Βραζιλιάνος προπονητής τερματοφυλάκων προτού εργαστεί στον Άρη είχε αναλάβει ανάλογα καθήκοντα στην Εθνική ομάδα του Ιράν!

 Πηγή: Metrosport

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top