Από τον Τάσο Κάκο, στο… ροντέο μέχρι το περσινό θρίλερ

Τα παιχνίδια του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης έχουν συνήθως ξεχωριστό χρώμα… Από την πρώτη χρονιά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν, τα παιχνίδια επεφύλασσαν έντονες συγκινήσεις. Όλα ανεξαιρέτως. Το PRESSARIS θυμάται τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές…
  

«Τον Τάσο τον Κάκο, θα τον βρίσκεται μπροστά σας…»

Ήταν 17 Φεβρουαρίου του 2008, όταν ο Άρης φιλοξενούσε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Αστέρα Τρίπολης, για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο ομάδων. Οι «κίτρινοι» προέρχονταν απ’ την ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με 3-0 στην Τούμπα, σε ένα ματς στο οποίο ο διαιτητής Ιωάννης Σταυρίδης, ήταν εξόφθαλμα προκλητικός. Οι οπαδοί του Άρη θέλοντας να διαμαρτυρηθούν, κρέμασαν ορισμένα πανό –μη υβριστικά- στη Θύρα 2 του γηπέδου, με τον διαιτητή Τάσο Κάκο όμως να θίγεται από αυτά και να ζητά να κατεβούν για να αρχίσει το παιχνίδι. Ο Κερκυραίος διαιτητής αδιαφορώντας για το ανυπόφορο κρύο που… πετσόκοβε κυριολεκτικά τον κόσμο στην εξέδρα, καθυστέρησε περίπου 50 λεπτά την έναρξη του ματς! Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε με 2-0 υπέρ του Άρη (είχε σκοράρει απίθανο δεύτερο γκολ ο Αουρέλιο), ενώ η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κώστα Νεμπεγλέρα. Επεισοδιακή κατάληξη ωστόσο είχε και η συνέντευξη Τύπου, με το βραζιλιάνο προπονητή του Αστέρα, Πάολο Κάμπος να εξαπολύει βολές στον Κάκο, ότι δεν προστάτευσε το άθλημα! Στιγμές απείρου κάλους…
 

Όλα στραβά κι ανάποδα

Την επόμενη σεζόν ήταν το παιχνίδι… ροντέο έγινε στο γήπεδο του Αστέρα. Στο πεντάλεπτο ο Άρης έχασε τον Βίκτορ Βιτόλο με σπάσιμο του ζυγωματικού του, όταν ο Ισπανός χαφ συγκρούστηκε με τον Νίκο Λαζαρίδη. Σαν να μην έφτανε αυτό οι «κίτρινοι» έμειναν με δέκα παίκτες για αποβολή του Σηφάκη (υπερβολική), όμως το πέναλτι που καταλογίστηκε απέκρουσε ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής. Εν τέλει ο Άρης γνώρισε τη συντριβή με 4-0, σε ένα παιχνίδι που δε θα θέλει να θυμάται.
 
Ήττα με παίκτη παραπάνω

Τη σεζόν 2009 – 2010 ο Άρης προερχόταν από «διπλό» στη Λειβαδιά, στα πρώτα παιχνίδια του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο της ομάδας και φιλοξενούσε τον Αστέρα. Οι Αρκαδες προηγήθηκαν νωρίς από κεφαλιά του Ουντόζι, μετά από σέντρα του Τσέζαρεκ. Εν συνεχεία άρχισαν το σκληρό παιχνίδι με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν και ο Ουριμπάρι στο 56’ να αποβληθεί, όμως οι «κίτρινοι» δεν το εκμεταλλεύτηκαν και ηττήθηκαν με 0-1.
 

«Έσπασαν» καρδιές πέρυσι

Ο Άρης πέρυσι προερχόταν από δύο σερί νίκες με τον Τσιώλη στον πάγκο και πήγαινε για να κάνει την τρίτη στην Τρίπολη. Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ ξανά, από γέμισμα του Ουριμπάρι και κεφαλιά του Ορόθκο, όμως παρότι έμειναν με παίκτη λιγότερο (χύπημα του Καστίγιο στον Μπαστία εκτός φάσης), ισοφάρισαν με πέναλτι του Κόκε και γύρισαν το ματς για τρίτη σερί φορά, με τον πρώην παίκτη του Αστέρα, Νίκο Λαζαρίδη. Μάλιστα για τους Αρκάδες αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος ο Φρανκού, που εκβίασε με θέατρο το πέναλτι. Πέναλτι το οποίο στο τέλος πήραν οι γηπεδούχοι, όμως απέκρουσε ο Χουάνμα, την εκτέλεση του Μπαστία κι ο Άρης έφυγε με το «διπλό»!

To Top