ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τους Λόντσαρ-Μιλόγεβιτς στους Ίλιτς-Μιλούνοβιτς…

Από τους Λόντσαρ-Μιλόγεβιτς στους Ίλιτς-Μιλούνοβιτς…

Βέβαια, άλλα χρόνια εκείνα και υπό άλλες συνθήκες… Διαβάστε τις σχετικές αναφορές που έκανε ένα μίνι αφιέρωμα της “Metrosport”:

“Οταν το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσιζε να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον Μπράνα Ίλιτς και τον Λούκα Μιλούνοβιτς, δεν είχε μαντέψει σίγουρα την τόσο σύντομη προσαρμογή τους και το γεγονός ότι οι δύο Σέρβοι θα εξελίσσονταν σε βαριά όπλα της επιθετικής γραμμής του Αρη.

Λίγους μήνες μετά ο Θόδωρος Καρυπίδης και ο Νίκος Αναστόπουλος βλέπουν την καλοκαιρινή τους… εκτίμηση να δικαιώνεται και τους δύο συμπατριώτες να καταθέτουν κάθε αγωνιστική την κλάση τους επί χόρτου, αποτελώντας το σημείο αναφοράς στην επίθεση του Αρη.

Η ταυτόχρονη συνύπαρξή τους και οι μέχρι τώρα αριθμοί τους στο Πρωτάθλημα παραπέμπουν στο προ 20ετίας δίδυμο των Σέρβων, που αποτέλεσαν για μία πενταετία τα βαριά κανόνια του Αρη. Τον Ζόραν Λόντσαρ και τον Λιούμπισα Μιλόγεβιτς, οι οποίοι στην κοινή τους παρουσίας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», από το 1992 μέχρι το 1997 (σ.σ. ο πρώτος έφυγε από τον Αρη τον Δεκέμβριο του 1996), είχαν σημειώσει 73 γκολ, εκ των οποίων τα 35 ο «κοντός» και τα 38 ο «ψηλός», όπως τους αποκαλούσαν τότε.

Η αγωνιστική… κρίση που περνάν οι κιτρινόμαυροι στα τελευταία παιχνίδια Πρωταθλήματος είναι γεγονός ότι έχει επισκιάσει τη συνεισφορά των δύο Σέρβων, κυρίως του Μπράνα Ίλιτς. Ο 32χρονος σκόραρε στα δύο τελευταία ματς, με Απόλλωνα Σμύρνης και Αγροτικό Αστέρα (σ.σ. γκολ που άξια διεκδικεί το κορυφαίο της σεζόν!), αλλά σχεδόν κανείς δεν το… θυμάται. Οι απανωτές γκέλες είναι αυτές που τελικά έμειναν. Ενώ, η τελευταία χρονική νίκη του Αρη, κόντρα στον ΟΦΗ, προήλθε από τα πόδια του Μιλούνοβιτς που αξιοποίησε την ασίστ του Ίλιτς.

Με αφορμή τη μέχρι τώρα συνεισφορά τους η «Μ» κάνει σύγκριση των πεπραγμένων των δύο Σέρβων της τωρινής εποχής με το αντίστοιχο δείγμα της πρώτης σεζόν των Λόντσαρ-Μιλόγεβιτς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (14 αγώνες). Γκολ ασίστ, ομαδικό πνεύμα και  διάθεση σε κάθε αγώνα  για να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες τους και κατ΄ επέκταση την ίδια την ομάδα.  Μιλούν την ίδια… γλώσσα και στο γήπεδο, δημιουργώντας εξαιρετική «χημεία» και ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα στην αντίπαλη περιοχή….

Σέρβοι VS Σέρβων

Παίρνοντας ως δείγμα την πρώτη χρονιά (και) των τεσσάρων Σέρβων στον Αρη γίνεται αντιληπτό πως με τον Ίλιτς και τον Μιλούνοβιτς στη μεσοεπιθετική γραμμή η ομάδα… ζει μετά από 24 χρόνια μία επανάληψη του «έργου» Λόντσαρ-Μιλόγεβιτς.

Ο Ίλιτς είναι ο πρώτος σκόρερ του Αρη στο Πρωτάθλημα με 5 γκολ, ενώ ο «Λούκα» συμπεριλαμβανομένου των τριών γκολ που σημείωσε στο Κύπελλο είναι στην κορυφή των σκόρερ -και στις δύο διοργανώσεις που συμμετείχε μέχρι πρότινος η ομάδα του.

Την ίδια στιγμή που τη σεζόν 1992-1993, ο Λόντσαρ σε 14 αναμετρήσεις είχε έξι γκολ, ενώ ο Μιλόγεβιτς τρία. Ο πρώτος ολοκλήρωσε τη σεζόν εκείνη με 12 τέρματα, ενώ ο συμπατριώτης του με επτά.

To Top