Από το «με παραιτήσατε» μέχρι το… «όλα εδώ πληρώνονται»

Ο Άρης προσπαθεί να ανεβάσει τις αγωνιστικές μετοχές του, ο Σάκης Τσιώλης επέβαλε πρόστιμο για να επέλθει το ηλεκτροσόκ και ο Γιώργος Τότσικας γράφει στο blog του για την άλλη όψη του… νομίσματος της αγωνιστικής κρίσης των κίτρινων…

 

Η Ελλάδα στενάζει υπό το καθεστώς της τρόικας, όπου τα ευρώ, πλέον, όταν δεν τα… ονειρεύεσαι, τα βλέπεις κυρίως σε… φωτοτυπίες, άντε και σε παλιές φωτογραφίες, ο Άρης βλέπει σε παλιές φωτογραφίες τα τελευταία επίσημα γκολ που πέτυχε -κάπου στον Απρίλη- και μελαγχολεί, και ο Σάκης Τσιώλης επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ στην ομάδα για να σταματήσει τον αγωνιστικό κατήφορο της.

Γνωστή η είδηση για την επιβολή χρηματικού προστίμου 30.000 ευρώ (τα 10.000 θα καταβάλει ο Τσιώλης και τα υπόλοιπα 20.000 αναλογικά οι 14 παίκτες που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Ξάνθη). Είδηση που δικαίωσε, κατά γενική ομολογία το λαϊκό αίσθημα. Παρά τη… φιλότιμη προσπάθεια ορισμένων να υποβαθμίσουν την ουσία της πράξης και τη γενναιότητά της.

«Αν ο Άρης κερδίσει θα σβήσουν και το πρόστιμο…», όπως λέγεται το τελευταίο 48ωρο. Τα ΑΝ στο ποδόσφαιρο έχουν πεθάνει. Το πρόστιμο, προέκταση της γενικότερης αγωνιστικής κρίσης του Άρη δεν… διαβάζεται με «αν», αλλά με την γλώσσα της πραγματικότητας που λέει ότι:

1. Ο «κόμπος έφτασε στο χτένι». Φτάνει πια. Ο Άρης έχει ένα βαθμό σε τρεις αγώνες και μηδέν γκολ. «Φτάνει το μπλα μπλα, καιρός να δούμε και μπάλα» γράφαμε την περασμένη Κυριακή. Το αυτονόητο. Η κατάσταση δε γίνεται να συνεχιστεί άλλο, με την ομάδα να παρουσιάζει τέτοια άσχημη εικόνα στο γήπεδο.

Γι’ αυτό και πρέπει κάτι να αλλάξει, ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα και οι καλές εμφανίσεις. Μπορεί το πρόστιμο να «παίξει» μπάλα; Ενδεχομένως να αναγκάσει τους παίκτες να ανασυνταχθούν και να δείξουν την αξία τους να παίξουν το ποδόσφαιρο που μπορούν και διψάει ο κόσμος.

2. Ο Σάκης Τσιώλης έδειξε στην πράξη ότι ήθελε να κάνει κάτι που θα ταρακουνούσε την ομάδα, που θα αποτελούσε μια κίνηση, αντί για… μπλα μπλα και… νουθεσίες (sic), όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Να κάνει κάτι χειροπιαστό. Δεν δείχνεις διάθεση και δεν παίζεις καλά; Θα… πληρώσεις, αφού δεν αρκούν τα λόγια.

3. «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών προπονητή-παικτών». Το τελευταίο 48ωρο γράφθηκε στις εφημερίδες ότι στην ομιλία του προς τους παίκτες ο Τσιώλης είπε το εκπληκτικό: «αισθάνομαι πως με την εμφάνισή σας κόντρα στην Ξάνθη με… παραιτήσατε». Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο Τσιώλης νιώθει εκτεθειμένος από την εικόνα που παρουσιάζει ο Άρης μέσα στο γήπεδο και είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ρίχνει το μπαλάκι στους παίκτες και περιμένει…

4. Ο Τσιώλης πήρε τις ευθύνες πάνω του, αλλά και το πράσινο φως από τη διοίκηση να συνεχίσει. Με δεδομένο ότι υπάρχει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, οι παίκτες είναι αυτοί που πρέπει να αλλάξουν το… τοπίο. Τα ψέματα τελείωσαν για όλους…

Άλλωστε, όπως λέει και ο απλός λαός: «όλα εδώ πληρώνονται»!

 

ΥΓ: Στον μύλο της συζήτησης ρίχθηκε φυσικά το ερώτημα από τη στιγμή που υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες της διοίκησης απέναντί στους παίκτες πώς μπαίνει χρηματικό πρόστιμο;

Ας κάνουν την ίδια ερώτηση στον… σκασμένο απλό φίλαθλο, που από το υστέρημα του βρίσκεται στις κερκίδες.

 

 

To Top