Από το “μια φορά κι έναν καιρό” μέχρι το… “θα-να-τος στο παρελθόν”

Μια φορά κι έναν καιρό μαζευτήκαμε όλοι οι Αρειανοί και φτιάξαμε τη Λέσχη Φίλων Άρη. Όνειρο αυτοδιαχείρισης, όνειρο ανεξαρτησίας! Μας πούλησαν παραμύθια Βαρκελωνέζικα, αντί για λόγους γήινους και χωμάτινους.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Είτε βαφτισμένη ως Λέσχη είτε αργότερα ως Κοινωνία Μελών Άρη, χρέος και σκοπός της αρειανής συσπείρωσης ήταν να φυλάει σκοπιά στη διαχείριση της ΠΑΕ, να την προστατεύει από τις ληστρικές επιδρομές.

Μαζί με το ρήμαγμα των κίτρινων ταμείων, η Λέσχη φάνηκε να προδίδεται από τα μέσα, καθώς οι φρουροί έκαναν πλάτες στην κακοδιαχείριση. Θα μπορούσε να είναι τέλος του ονείρου, ξύπνημα από εφιάλτη.

Ευτυχώς, όμως, μετά από κάθε τρομαγμένη αφύπνιση, έρχεται το φως μιας νέας μέρας να ξαναθρέψει την ελπίδα. Εδώ βρίσκεται σήμερα η Κοινωνία των μελών μας κι όσοι της απέμειναν –μετά τις απώλειες των σκοτωμένων προσδοκιών- θα συναντηθούν αύριο να συνεχίσουν, όσο «να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση».

Τώρα, πλέον, γνωρίζουμε ότι τα υπό εκλογήν πρόσωπα του προεδρείου της θα περάσουν από την κρησάρα -το κόσκινο- της «αδιαφθορίας» και όχι της αδιαφορίας. Στις σημερινές τους υποψηφιότητες οφείλουν να προσκομίσουν κίτρινο ποινικό μητρώο και στοιχεία ταυτότητας αρειανά και μόνον.

Απαγορεύεται η συμμετοχή αυτών που στο παρελθόν προσποιήθηκαν τους Σουηδούς ή τους Κινέζους στα τεκταινόμενα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τέλος, θα ορκιστούν στο καταστατικό και κυρίως στη συνείδησή τους ότι θα μας αφηγηθούν μια πραγματική ιστορία κι όχι τα παραμύθια της Χαλιμάς. Η κλεψύδρα της Κοινωνίας μας έχει ακόμη άμμο στα σπλάχνα της, όχι για πολύ…

Σ’ αυτόν το χρόνο που απομένει θα ξαναπάρουν στα χέρια τους το ρόλο του «θεματοφύλακα»(για να ξαναβρεί η λέξη το εξαερωμένο νόημά της), θα ασκήσουν έλεγχο στα παρελθόντα και στα μελλούμενα, θα τραβήξουν το κάρο, μαζί με τη διοίκηση της ΠΑΕ, έξω από τη λάσπη, θα οργανώσουν τα εκατοστά γενέθλια μας με τα κεράκια κατάφωτα, μη τυχόν και σβήσουν με την πνοή του μελλοθάνατου, θα δώσουν σχήμα και μορφή στα όνειρά μας, με όποιον τρόπο επιβάλλει το αξιόμαχο ενός θεού του πολέμου. Πολλά «θα» για μια πραγματικότητα…

Εδώ που φτάσαμε, τα «θα» είναι ο μόνος τρόπος να δραπετεύσουμε από τις ιστορίες που μπλέξαμε. Αρκεί η κατεπείγουσα μεταμόρφωση τους σε «να», από το μόνο μάγο που ζει έξω από τα παραμύθια, το λαό του Άρη

To Top