slideshow-2

Από το… ρεκόρ του Χαριστέα, μέχρι τον Φετφατζίδη! Οι επτά πιο ακριβές μεταγραφές

Ο Γιάννης Φετφατζίδης οδεύει προς την Αλ Αϊν, αποτελώντας την τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή-πώληση του Άρη στην ιστορία του.

Ακριβότερη μεταγραφή ήταν αυτή του νυν αθλητικού διευθυντή Άγγελου Χαριστέα! Επίσης σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τραϊανός Δέλλας, Μιχάλης Πανόπουλος, Γιάννης Γιαννιώτας.

Συγκεκριμένα το top-7 των πωλήσεων του Άρη:

1. Στην κορυφή της λίστας είναι ο Άγγελος Χαριστέας. Παραχωρήθηκε το 2002 στην Βέρντερ Βρέμης αντί 3.000.000 ευρώ, επί της “μαύρης περιόδου” διοίκησης Τζον Ζαχουδάνη. Από αυτά τα χρήματα αναγνωρίστηκε… δικαστικά, ότι μόλις το 1.500.000 ευρώ έφτασε στα ταμεία της ΠΑΕ Άρης!

2. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό αντί 2.500.000 ευρώ. Τα ίδια χρήματα συν τον Τζόρβα έδινε και ο Παναθηναϊκός, αλλά ο ίδιος ο παίκτης “ψήφισε” την ομάδα του Πειραιά. Η μεταγραφή εκείνη προκάλεσε την ρήξη στις σχέσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς με την διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα, οδηγώντας στην παραίτηση του πρώτου λίγες μέρες μετά.

3. Ο Γιάννης Φετφατζίδης κάνει ηχηρό restart με τον Άρη, ανεβάζει τις ποδοσφαιρικές του μετοχές και σε ηλικία 30 χρόνων παίρνει μεταγραφή για την Αλ Αΐν. Στις τσέπες του “χρυσάφι” (πάνω από 5.000.000 ευρώ). Στα ταμεία του Άρη τουλάχιστον 1.600.000 ευρώ, το οποίο με μπόνους μπορεί να φτάσει τα 2.000.000 ευρώ!

4. Ο Μάικ Πανόπουλος επί διοίκησης Λάκη Ιωαννίδη προτιμάει με λιγότερα για τον ίδιο χρήματα την πρόκληση της Μεγάλης Βρετανίας και παίρνει μεταγραφή στην Πόρτσμουθ, αντί 600.000 ευρώ.

5. Ο Σανέλ Γιάχιτς μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, με τον Άρη βάζει στα ταμεία του 590.000 ευρώ, τα οποία του καταβλήθηκαν σε δύο ισόποσες ετήσιες δόσεις. Ο Βόσνιος ήταν κλασικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή που ήρθε στον Άρη και απέκτησε υπεραξία στο γήπεδο με τις εμφανίσεις του.

6. Ο Τραϊανός Δέλλας από τα σπλάχνα του Άρη, το καλοκαίρι του 1997 παίρνει μεταγραφή στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με την οποία ξεκίνησε την διεθνή καριέρα του. Οι κιτρινόμαυροι θα βάλουν στα ταμεία του 500.000 ευρώ.

7. Παίκτης της Φορτούνα Ντίσελντορφ έγινε το καλοκαίρι του 2013 ο Γιάννης Γιαννιώτας, με τον Άρη να βάζει στο ταμείο του περίπου 450.000 ευρώ για τη μεταγραφή του νεαρού παίκτη.

To Top