ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απώλεια για την κιτρινόμαυρη οικογένεια: Έσβησε ο Στέφανος Δεμίρης, παλιά δόξα του Άρη…

Την απώλεια του Στέφανου Δεμίρη πενθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαιτέρως ο Άρης, αλλά και η ΑΕΚ, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα τους. Ο παλαίμαχος επιθετικός πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 75 ετών και η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στις 14:30 κεντρικό νεκροταφείο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δεμίτης διακρίθηκε την δεκαετία του ’60 Στέφανος. Γεννήθηκε στην Καβάλα και έπαιξε ποδόσφαιρο στην τοπική ΑΕΚ. Από εκεί μεταγράφηκε στην ΑΕΚ της Αθήνας, αλλά δόθηκε δανεικός στο Αίγιο. Από εκεί τον πήρε ο Άρης, πάλι ως δανεικό από την ΑΕΚ. Τελικά μετά από ένα χρόνο ήρθε οριστικά στο γήπεδο Χαριλάου με μεταγραφή που στοίχισε αρκετά λεφτά για εκείνη την εποχή.

Ο Δεμίρης διακρίθηκε για το οργανωτικό και εκτελεστικό παιχνίδι της ομάδας, ενώ πέρα από την τεχνική του ήταν και εξαιρετικός σκόρερ. Αγωνίστηκε για τους κίτρινους μέχρι το τέλος του 1968, οπότε και κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 27 ετών.

Η αθηναϊκή ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση:

«Έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Στέφανος Δεμίρης που είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ την τριετία 1959-62 με 39 συμμετοχές και 12 γκολ. Η κηδεία του Καβαλιώτη πρώην επιθετικού της ΑΕΚ και του Άρη θα γίνει την Κυριακή στις 2.30 από το κεντρικό νεκροταφείο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη».

To Top