ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Απoφασιστικός Άρης, πέρασε (0-1) από τo Ηράκλειo, με γκoλ του “Φέτφα” και ανίκητο Κουέστα!

Παρά τα προβλήματά του το τελευταίο διάστημα ο Άρης, έδειξε για μία ακόμα φορά -παίζοντας εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο- την ανωτερότητά του απέναντι στον ΟΦΗ, κέρδισε στο Ηράκλειο με 0-1 και αύξησε την διαφορά στους πέντε βαθμούς, αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα για την 5η θέση, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να μένουν από δυνάμεις στο β΄ημίχρονο, αλλά είχαν σε εντυπωσιακή μέρα τον Κουέστα, που έπιασε μέχρι και πέναλτι! Το μοναδικό γκολ, ο “Φέτφα”, με εξαιρετικό πλασέ στο 14΄. Δεύτερο συνεχόμενο γκολ για τον διεθνή εξτρέμ, μετά την επιστροφή του.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Σίμος επαναφέρει το 4-3-3. Ο Γουάλι κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα στην άμυνα αποτελούν οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης. Στα χαφ οι Μεγιάδο, Ναμπί, Στάικος, με τους Βαζ, Νέιρα στα άκρα και Φιγκειρέντο στην κορυφή.

Ο Ένινγκ επέλεξε το 4-2-3-1 και κάτω από τα δοκάρια τον Κουέστα. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ροζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης και Κόρχουτ. Σάσα και Ματίγια τα δύο χαφ με τον Γκάμα να έχει ελεύθερο ρόλο, τους Φετφατζίδη, Μαρτίνες στα άκρα και τον Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης του Άρη.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΞΙΖΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ

Το κίνητρο των δύο ομάδων στην σημερινή αναμέτρηση ήταν ξεκάθαρα η 5η θέση, καθώς ο Άρης ήταν μπροστά με δύο πόντους πριν τη σέντρα. Από το ξεκίνημα, τα λάθη από τις δυο ομάδες ήταν αρκετά, όμως, με μία έξοχη αντεπίθεση ο Άρης, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Στο 14΄, ο Μαντσίνι με το τακουνάκι βρήκε πανέμορφα τον Κόρχουτ, αυτός την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φετφατζίδη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ, άνοιξε το σκορ, 0-1!

Ο ΟΦΗ προσπάθησε δίχως επιτυχία να απαντήσει στα επόμενα λεπτά, με τον Ναμπί στο 16΄ να κόβεται από τον Ροζ και τον Φιγκειρέντο στο 19΄, να αστοχεί με το κεφάλι.

Ο Γκάμα στο 25΄, έκανε ωραία ενέργεια, πάτησε μεγάλη περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, σε μία καλή τελική προσπάθεια για τον Άρη.Διπλή ευκαιρία για τον Άρη στο 34΄. Σουτ του Μαρτίνες, ο Γουάλι αποκρούει και στη συνέχεια ξανά ο Μαντσίνι, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ, του λέει “όχι”! Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, ένα λεπτό μετά, στη σέντρα του Μαρτίνες, ο Ροζ δεν πρόλαβε με το κεφάλι αμαρκάριστος απλά να την σπρώξει στα δίχτυα! Ο Γκάμα είχε μία ακόμα καλή ενέργεια, στο 42΄, αλλά το σουτ του πέρασε ξανά άουτ στην 8η τελική του Άρη (οι πέντε στην εστία) στο πρώτο ημίχρονο.

ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΟΥΕΣΤΑ!

Στο 50΄του αγώνα, ο Μπαγκαλιάνης ανέτρεψε τον Φιγκειρέντο με τον Τσαγκαράκη να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο παίκτης του ΟΦΗ που το κέρδισε το ανέλαβε, αλλά ο Ισπανός έπεσε στη δεξιά του γωνία και το απομάκρυνε, πιάνοντας το τρίτο πέναλτι στα πλέι οφ!

Ο Κουέστα, ξανά, με το σώμα του δυσκόλεψε τον Φιγκειρέντο που στο 58΄, αστόχησε, με την μπάλα πολύ μακριά από την εστία του Άρη.

Και πάλι ο Ισπανός, το 66΄απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Νέιρα, ενώ στο 67΄, απομακρύνει εντυπωσιακά τον κίνδυνο σε σουτ του Φιγκειρέντο!

Όπως ήταν λογικό, ο Άρης άρχισε να μένει από δυνάμεις με τον ΟΦΗ, να συνεχίζει την πίεσή του και να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία στο 77΄, με τον Φιγκειρέντο να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Στο 82΄, ο Μαντσίνι έχασε μοναδική ευκαιρία να “σφραγίσει” το “διπλό” του Άρη, όμως ο Αργεντινός απέναντι στον Γουάλι, κάνει πολύ κακό τελείωμα! Τελική για τον ΟΦΗ, στο 86΄. Ο Βαζ έκανε εξαιρετική ενέργεια, απέφυγε τα μαρκαρίσματα και σούταρε αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Με την σημερινή του νίκη στο Ηράκλειο ο Άρης, σχεδόν “σφράγισε” την 5η θέση, καθώς δύσκολα θα καλύψει το -5 ο ΟΦΗ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Δεύτερη νίκη στα πλέι οφ για τον Άρη, επόμενος αντίπαλος για τους “κιτρινόμαυρους”, την Τετάρτη, ο Παναθηναϊκός στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουάλι, Κουτρουμπής, Γιαννούλης (87΄Βίκτορ), Μαρινάκης (90΄Μπράουν), Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σταϊκος (66΄Σεμέδο), Νέιρα, Ναμπί (78΄Νοικοκυράκης), Βαζ, Φιγκεϊρέντο

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ (71΄Σόουζα), Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνες (81΄Μπακούτσης), Φετφατζίδης (85΄Διαμαντόπουλος), Γκάμα, Μαντσίνι

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) – Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)

4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας) – Μιχάλης Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής)

To Top