ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αρβανίτης: “Έρχονται οι πρώτες ανακοινώσεις…”

Μέσα στην εβδομάδα είναι πιθανό να ολοκληρώσει ο Άρης τις πρώτες του μεταγραφικές κινήσεις, υλοποιώντας τον μεταγραφικό σχεδιασμό, όπως τόνισε ο Λευτέρης Αρβανίτης. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ μίλησε και για την επιστροφή των κίτρινων στην Ευρώπη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον καταλυτικό ρόλο που έπαιξαν ο Νίκος και η Τζόρτζια Λάσκαρη.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ3 “Κόσμος των Σπορ”, ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ υποστήριξε αρχικά για την εξασφάλιση της wild card για το EuroCup της επόμενης περιόδου: «Το πιστεύαμε ότι θα πάρουμε την θέση για να επιστρέψουμε στην Ευρώπη. Ήταν κάτι που μας έκανε χαρούμενους και σχεδιάζουμε την ομάδα με βάση το ευρωπαϊκό δεδομένο. Αυτό το στοιχείο θα βοηθήσει τον σύλλογο και θα έχουμε καλές ευρωπαϊκές βραδιές που θα θυμίσουν τα προηγούμενα χρόνια»

Αναφερόμενος στους λόγους που έφεραν και πάλι τον Άρη στην Ευρώπη επεσήμανε: «Η οικονομική εξυγίανση ήταν κάτι σημαντικό, επίσης η τακτοποίηση και αποπληρωμή των χρεών μέσω του άρθρου 99. Ακόμη ήταν σημαντικό ότι τελειώσαμε το ζήτημα με την απαγόρευση μεταγραφών από τη FIBA. Καταφέραμε να πάρουμε μία καλή θέση στο πρωτάθλημα, θέλαμε να μπούμε στην τετράδα και τοπετύχαμε. Τον πιο σημαντικό ρόλο όμως εκτός από το business plan που είχαμε στείλει, έπαιξε η παρουσία του Νίκου και της Τζόρτζιας Λάσκαρη. Χωρίς επενδυτή φερέγγυο και με οικονομική δυνατότητα δεν θα πετυχαίναμε την επιστροφή στην Ευρώπη».

Αναφορικά με τα μεταγραφικά είπε: «Κάνουμε τον προγραμματισμό μας σε συνεργασία με τον προπονητή. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον ελληνικό κορμό αλλά θα περιμένουμε στο θέμα της απόκτησης των ξένων γιατί η αγορά είναι πολύ μεγάλη και δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Θα κινηθούμε με τον δικό μας ρυθμό, θέλουμε με ψυχραιμία και ωριμότητα να διαλέξουμε σύντομα. Είναι πιθανό εντός της εβδομάδας να έχουμε ανακοινώσεις».

Ο Λευτέρης Αρβανίτης αναφέρθηκε και στο Μουσείο μπάσκετ του Άρη που θα εγκαινιαστεί αύριο στο Αλεξάνδρειο. «Τέτοιο Μουσείο δεν υπάρχει σε καμία άλλη ελληνική ομάδα. Ο Άρης έχει μια ιστορία μεγαλύτερη των 100 χρόνων και το Μουσείο είναι ενδεικτικό του μεγαλείου του συλλόγου. Είναι μια καλή και σοβαρή προσπάθεια και καλούμε όλους τους Αρειανούς να έρθουν να το δουν”.

To Top