Αρβανίτης για όλα! Επιστροφή στην Ευρώπη, θέμα Βεζένκοφ, εμπλοκή Ιωαννίδη, συζητήσεις με Τούρκους και Ρώσους επενδυτές!

Στόχος της διοίκησης είναι η επιστροφή του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από τρία χρόνια, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης.

Ο μπασκετικός Άρης είναι συνυφασμένος με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι ισχυρό brand name στην Γηραιά Ήπειρο και η τριετής αποχή αποτελεί σαφώς πλήγμα σε πολλά επίπεδα. Ο κ. Αρβανίτης μιλώντας στην εφημερίδα “Goal” για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε: “Πιστεύω πως πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη. Γνωρίζω πως είναι και πολύ μεγάλη η ευθύνη όμως έχω εμπιστοσύνη στην αφοσίωση του κόσμου, πιστεύω πως με κάποιες συμφωνίες θα μπορέσουμε να βγάλουμε και κέρδος”.

Η επιστροφή στην Ευρώπη είναι ίσως και η βάση για πιθανή παραμονή του Σάσα Βεζένκοφ την επόμενη χρονιά. Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος της ΚΑΕ τόνισε: “Πριν από 1,5-2 χρόνια, ο Βεζένκοφ είχε σχεδόν αποφασίσει να αποδεχθεί πρόταση αμερικανικού κολεγίου, ήταν ελεύθερος και θα μπορούσε να φύγει. Πήγαμε μετά από δική μου πρωτοβουλία με τον Βαγγέλη Αγγέλου στην Βουλγαρία όπου βρισκόταν με την Εθνική ομάδα και καταφέραμε να πείσουμε το παιδί να ανανεώσει μέχρι το 2016.

Το επιχείρημα που τον έκανε να πει το “ναι” ήταν πως θα κτίζαμε την ομάδα πάνω του. Και το τηρήσαμε και δικαιωθήκαμε και εμείς κι ο παίκτης. Ο Βεζένκοφ έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του. Ομάδες που ενδιαφέρονται έχουν την δυνατότητα μέχρι τις 30 Ιουλίου να μιλήσουν μαζί του και να τα καταθέσουν το ποσό της ρήτρας μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία. Η ρήτρα είναι 250.000 ευρώ για την Ευρώπη και 500.000 δολάρια για το ΝΒΑ. Κάποιοι λένε “μα η ρήτρα είναι μικρή”.

Οι ρήτρες όμως μπαίνουν ανάλογα και με τα λεφτά που δίνεις στον παίκτη. Η ρήτρα που μπήκε είναι στο εξαπλάσιο περίπου της ετήσιας αμοιβής του. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο”.

Για το αν έχει μιλήσει με τον Βεζένκοφ για την επόμενη σεζόν είπε ότι “το συμβόλαιο του λήγει τυπικά το 2016. Θα μιλήσουμε γιατί γνωρίζουμε τι συμβαίνει και πόσο περιζήτητος είναι. Ξέρω πως ο ίδιος δεν λέει όχι στο να συνεχίσει στον Άρη με την προυπόθεση ότι θα παίζουμε στο Γιούροκαπ. Και εμείς έχουμε θέσει ως στόχο το Γιούροκαπ. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο όμως ώστε να τον ικανοποιήσουμε και οικονομικά . Είναι ένα θέμα που ήδη επεξεργαζόμαστε και θα μιλήσουμε σύντομα αναλυτικότερα μαζί του”.

“Αστείο να λένε πως ο Αρβανίτης δεν θέλει τον Ιωαννίδη”

Για τα σενάρια εμπλοκής του Γιάννη Ιωαννίδη στην ΚΑΕ είπε: “Τον Γιάννη τον εκτιμώ αφάνταστα, το δείξαμε και ως ΚΑΕ με εκδήλωση που κάναμε προς τιμήν του παρουσία του τότε προπονητή μας, του Βαγγέλη Αγγέλου. Είναι αστείο να λένε πως ο Αρβανίτης δεν θέλει τον Ιωαννίδη  επειδή φοβάται για την θέση του. Μιλήσαμε και στην Αθήνα. Του είπα “Γιάννη, ότι θέλεις”. Ο Άρης πρέπει να λειτουργεί ενωμένος, κάποιοι καλλιεργούν τον διχασμό όμως δεν πρέπει να το αφήσουμε…”.

Για τον Δημήτρη Πρίφτη και την παραμονή του την επόμενη χρονιά σχολίασε: “Ο Δημήτρης έχει έτσι κι αλλιώς διετές συμβόλαιο. Βέβαια ο ίδιος μας είπε πως αν η ομάδα δεν βγει τετράδα θα φύγει. Το έβαλε κι ως προσωπικό στοίχημα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, είναι δουλευταράς δεν κλονίσθηκε ποτέ η εμπιστοσύνη μας απέναντι του”.

“Πλάνο με Γκάλη για τις Ακαδημίες”

Για την σχέση του με τον Νίκο Γκάλη τόνισε: “Οι σχέσεις μας είναι αρμονικότατες. Ήρθε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, μετά μάλιστα βρεθήκαμε παρουσία και του Ιωαννίδη στα γραφεία και είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Με το τέλος της σεζόν θα αρχίσουμε να οργανώνουμε και το 2ο “Nick Galis Cup” μετά την επιτυχία που είχε το πρώτο. Πιστεύω ότι τον Νίκο θα τον ξαναδούμε σύντομα στο Παλέ σε ντέρμπι με Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό”.

Για τον ρόλο που μπορεί να έχει ο Γκάλης στην ομάδα είπε: “Ο διοικητικός ρόλος έχει φθορά κι αυτό δεν το ήθελε ούτε αυτός, ούτε εμείς. Ξέρουμε καλά πως του αρέσει πολύ η ενασχόληση με τα μικρά παιδιά , με τις Ακαδημίες. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε ένα πλάνο, όμως αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Στο μέλλον θα πούμε περισσότερα”.

Για την πρόταση που είχε κάνει στον Παναγιώτη Γιαννάκη υπογράμμισε: “Ήταν ειλικρινές το ενδιαφέρον. Υπήρχαν βέβαια πολλά ανοικτά θέματα από την πλευράς μας τότε και το ξέραμε. Παλεύαμε ακόμη το θέμα της άρσης του ban από την FIBA. Έκρινε κι ο ίδιος πως δεν ήταν ίσως η κατάλληλη χρονική στιγμή… Υπάρχει μια πολύ καλή σχέση με τον Παναγιώτη και ως ΚΑΕ Άρης είμαστε υποχρεωμένοι και θα το κάνουμε στο μέλλον, να οργανώσουμε μια εκδήλωση προς τιμήν του”.

“Ο κ. Βασιλακόπουλος δεν έχει καμία σχέση με διαιτησίες”

Ο Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε και για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει λίγα λεπτά μετά τη διακοπή του αγώνα Άρη – ΠΑΟΚ: “Πρέπει να παραδεχθώ πως εκείνη την στιγμή λειτούργησα κάτω από το βάρος της πίεσης μιας παντελώς άδικης απόφασης όπως ήταν η διακοπή του αγώνα. Κατάλαβα στην πορεία πως ο κ. Βασιλακόπουλος δεν έχει καμία σχέση με διαιτησίες. Μίλησα μαζί του 2-3 φορές, Μου εξέφρασε τα παράπονα του για εκείνες τις δηλώσεις. Του εξήγησα γιατί τις έκανα και νομίζω πως κατάλαβε. Με την ΕΟΚ ο Άρης ανέκαθεν είχε σχέσεις αλληλοεκτίμησης και σεβασμού”.

Για τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ κάθε μήνα σχολίασε: “Μόνο για εφορία, ΙΚΑ και άρθρο 99 πρέπει να δίνουμε κάθε μήνα 50.000 ευρώ. Υπάρχει κι ένας παίκτης, ο Μάιλς ο οποίος δεν δέχθηκε διακανονισμό και στον οποίο οφείλουμε 112.000 δολάρια. Όσο κοστίζουν μαζί οι Ριντ, Τόμας και Αντεγκμπόγιε. Μόνο αυτό το “βάρος” να μην είχαμε θα μπορούσαμε να είμαστε συνεπείς σε άλλες υποθέσεις”.

Για το αίτημα κατάπτωσης της εγγυητικής από τέσσερις πρώην παίκτες σχολίασε: “Θα πληρώσουμε άμεσα την δόση του Δεκεμβρίου που χρωστάμε και στην συνέχεια του Ιανουαρίου, θα το λύσουμε το θέμα και δεν θα έχουμε πρόβλημα”.

“Κάναμε επαφές με Ρώσους και Τούρκους επενδυτές”

Για το θέμα εύρεσης επενδυτή αποκάλυψε ότι “υπάρχουν πολλά πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Εγώ προσωπικά συναντήθηκα με Ρώσους επιχειρηματίες και Τούρκους που διευθύνουν μεγάλες εταιρείες. Δώσαμε στοιχεία της ΚΑΕ και η απάντηση που λάβαμε τελικά ήταν αρνητική. Δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δεν την αντέχεις εύκολα. Υπήρξαν πολλές φορές στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω. Μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι μας…

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχάριστο σε παράγοντες όπως οι κ.κ. Παπαϊωάννου, Αντωνιάδης, Πουλιτζίδης, Πόππης οι οποίοι αποπλήρωσαν δάνειο 276.000 ευρώ που η ΚΑΕ είχε λάβει στο παρελθόν. Ήταν ένα πολύ μεγάλο βάρος που κουβαλούσε η ΚΑΕ και το οποίο έφυγε από πάνω της. Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι εξωδιοικητικοί όπως ο κ. Πλιάκης που στηρίζουν οικονομικά την προσπάθεια μας”.

Για το αν είναι μέτοχος της ΚΑΕ Άρης είπε ότι “εγώ και το άλλο μέλος του δ.σ. της ΚΑΕ, ο κ. Γαλιλαίας πήραμε από τους κ.κ.Παπαιωάννου και Αντωνιάδη ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της “ΓΕΝΕΣΙΣ”. Η “ΓΕΝΕΣΙΣ” είναι κάτοχος του 60% της ΚΑΕ. Αυτό έγινε προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες σε περίπτωση εύρεσης υποψήφιου επενδυτή”.

To Top