Αρβανίτης: “Δεν μπορούσα να είμαι παρών στην ψηφοφορία για την νέα Τούμπα”

Στο Yellow Radio 101,7 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης, μιλώντας μεταξύ άλλων για το Παλέ και τη νέα Τούμπα.

Αρχικά ανέφερε:

Δεν άκουσα την συνέντευξη του κ.Χριστοφορίδη, την διάβασα στο ίντερνετ. Μια ψηφοφορία έγινε στις 9/9 στο δημοτικό συμβούλιο που γνωμοδοτεί, δεν αποφασίζει. Σε μια γενική τοποθέτηση είπε ότι ψήφισαν όλοι θετικά. Σε εκείνη την συνεδρίαση και σε πολλές συνεδριάσεις δυστυχώς απουσίαζα. Δεν ψήφισα ούτε ναι, ούτε όχι, ούτε παρόν. Δεν είναι η μοναδική φορά που απουσίαζα. Η ψήφος μου αν συμμετείχα θα ήταν πάντα αρνητική για το θέμα της Νέας Τούμπας. Το λέω δημόσια και έχει καταγραφεί. Επειδή έγινε ένα σούσουρο στα social media. Θα έρθουν ξανά τέτοια θέματα και εκεί θα φανεί ποιος ψηφίζει ναι και ποιος ψηφίζει όχι.

Για το αν μπορούσε να μπει για πέντε λεπτά στην τηλεδιάσκεψη για να απαντήσει το «όχι»:

Δεν είχα την δυνατότητα να το κάνω αυτό. Αν την είχα θα το έκανα. Ούτε με ένα e-mail θα μπορούσα να είχα ψηφίσει. Δεν μπορούσα να βρω δέκα λεπτά. Έτσι κι αλλιώς και να ψήφιζα οι καταστάσεις αυτές κρίνονται κατά πλειοψηφία. Εγώ για αυτό ανεξαρτητοποιήθηκα επειδή η παράταξη μου έλεγε ναι.

Για τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους:

Ο καθένας έχει την δική του άποψη, μπορεί να συμφωνούν, μπορεί να διαφωνούν. Δεν θέλω να αφήσω καμία αιχμή για κανέναν.

Απαντώντας σε φίλο στην ερώτηση «Γιατί παραμένει στο δημοτικό συμβούλιο αφού δεν μπορεί να συμμετέχει» απάντησε:

Απουσιάζω όταν δεν μπορώ, όταν μπορώ συμμετέχω. Τι λέει ο φίλος; Ότι δεν προσφέρω στο δημοτικό συμβούλιο. Συμμετέχω σε όσα συμβούλια μπορώ, προσφέρω όσο μπορώ.

Για το Αλεξάνδρειο και το τι έγινε το 2015:

Είχε λήξει τότε η πρώτη δεκαετία της συμφωνίας που είχαμε. Μου είχε πει ο κ.Αρχανιωτάκης την διαδικασία που έπρεπε να κάνουμε και τα είχα πει στον κ.Λάσκαρη. Κάποιοι όμως συμβούλευαν τον Λάσκαρη να διαπραγματευτεί με τον Κοντονή, κάποιοι τον πήγαιναν στο γραφείο του Κοντονή και αυτό ήταν λάθος.

Ενώ συνέχισε:

Το αίτημα για το Παλέ έχει ξεκινήσει το 2002. Τότε αποτέλεσμα ήταν να δοθεί το Παλέ στον Άρη για 10+10 χρόνια. Από τότε μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019 δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Και με την προηγούμενη κυβέρνηση που συζητούσε η προηγούμενη διοίκηση, ούτε business plan είχε ζητηθεί, ούτε θετική εισήγηση από τα ΕΑΚ είχαμε. Εμείς βάλαμε το θέμα ψηλά στην ατζέντα μας, πήραμε θετική γνωμοδότηση από τα ΕΑΚ, στείλαμε δύο business plan, αλλά δυστυχώς πέσαμε πάνω στον κορωνοϊό. Δυστυχώς πέσαμε πάνω στον κορωνοϊό. Αλλά ακόμη και έτσι ο υπουργός μας έχει βοηθήσει, συντόμευσε την διαδικασία που σε άλλη περίπτωση θα τραβούσε σε χρόνια. Επίσης στο θέμα του Αλεξανδρείου ο δήμαρχος είναι μαζί μας. Εγώ τον προέτρεψα.

Για το θέμα του Τόσκο:

Δεν το έχω συζητήσει αυτό το θέμα με τον δήμαρχο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα δημάρχου.

Για το Κλεάνθης Βικελίδης:

Στην συνέντευξη τύπου που έκανε ο κ.Καρυπίδης αναφέρθηκε σε έργα για το γήπεδο. Το είχαμε συζητήσει με τον κ.Καρυπίδη, του είπα ότι είμαστε μαζί σου. Προχωράει το θέμα αυτό. Αν ξαφνικά επειδή ο Παναθηναϊκός κάνει αυτό που κάνει, και θέλουμε να σταματήσουμε την ανακατασκευή δεν είναι θέμα δικό μου, είναι θέμα των μελών του Α.Σ. Άρης.

Για το αν υπάρχει πιθανότητα για νέες εγκαταστάσεις για τα γήπεδα του Α.Σ.:

Θέλει έναν σχεδιασμό γενικότερο για όλα τα αθλήματα. Αυτό πρέπει να γίνεται πάντα σε συνεννόηση με την ΠΑΕ Άρης. Μιλήσαμε και με τον Μαργαρίτη Σχοινά για το θέμα του γηπέδου. Ο Α.Σ. και η ΠΑΕ πρέπει να πηγαίνουν μαζί, αυτό μου είπε και σε αυτό συμφωνώ.

To Top