ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρβανίτης: “Καλύτερο από το Γιούροκαπ το Τσάμπιονς Λιγκ”

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε για τη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, για την πολύτιμη νίκη επί της ΑΕΚ, ενώ σχολίασε και τη διαιτησία του αγώνα.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στο YelloRadio 92,8:

Για το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι μια απόφαση που έπρεπε να ληφθεί για να γίνει η Λίγκα μας μέτοχος στο νέο φορέα που θα φτιάξει η FIBA να λειτουργήσει η νέα διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένας φορέας που θα έχει έδρα την Ελβετία, 50% θα είναι μέτοχος η FIBA και το 50% οι ευρωπαϊκές λίγκες και φυσικά η ελληνική. Όσον αφορά τους ΑΡΗ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν ισχύει. Τα κριτήρια είναι αγωνιστικά. Η διοργάνωση θα παίρνει τον 3ο, 4ο και 5ο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο 5ος θα περνάει από προκριματικό γύρο, ενώ 3η και 4η θέση θα πηγαίνουν απευθείας στους ομίλους».

Για την παρουσίαση της διοργάνωσης: «Δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει. Αυτό που ξέρουμε είναι πως έδειξαν ενδιαφέρον ομάδες, μαζί και οι ελληνικές, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πρώτα τις θέσεις, που θα πάρουν οι ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, στα πρωταθλήματα τους».

Για το πώς βλέπει τη διοργάνωση: «Είναι κάτι καλύτερο από το Γιούροκαπ. Είναι ένα πρωτάθλημα που το διοργανώνει η FIBA και θα συμμετέχουν ομάδες που πρωταγωνίστησαν στο φετινό Γιούροκαπ και κάποιες που δεν πέρασαν στο τοπ-16 της Ευρωλίγκα. Θεωρώ πως θα είναι καλύτερη διοργάνωση και θα έχουν μεγαλύτερο όφελος οι ομάδες από το Γιούροκαπ. Θα είναι ένα καλύτερο Γιούροκαπ. Από εκεί και πέρα γίνεται μια μάχη για τις διοργανώσεις και θέλω να πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα βρεθεί μια χρυσή τομή. Το να έχουμε τέσσερις πρωταθλητές δεν είναι καλό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για τον Άρη που ήταν δέλεαρ: «Ο Άρης έχει πολλά χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πάνω από όλα έχει κατακτήσεις. Είναι λογικό να τον θέλουν. Ο Άρης δίνει λάμψη σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχει. Είναι και το γήπεδό μας που είναι πάντα γεμάτο. Όλα αυτά κάνουν τις διοργανώσεις να θέλουν την ομάδα».

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Αυτές οι νίκες είναι για τον κόσμο. Εμείς χαιρόμαστε που χαίρεται ο κόσμος. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, καθώς έχουμε δύσκολες αναμετρήσεις ακόμα και πρέπει να συνεχίσουμε νικηφόρα και να κρατήσουμε το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs. Ήταν αγχωτική νίκη, γιατί η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Τρία δεκάλεπτα ήμασταν πίσω στο σκορ, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκαμε δυνατά και ήρθε μια νίκη απέναντι σε μια ακριβή ομάδα».

Για τη διαιτησία: «Οι διαιτητές σφύριξαν αλλοπρόσαλλα και για τις δυο ομάδες. Θεωρώ πως δεν έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Οι ομάδες πρέπει να προσαρμόζονται στα σφυρίγματα των διαιτητών»

Για την υπόθεση με τον κ. Δαμιανίδη: «Τέτοιες κινήσεις πλήττουν την εικόνα του Άρη στα μάτια του κ. Λάσκαρη. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και θα έρθει η ώρα που όλοι θα μπουν στη θέση τους. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν το ποιόν του κάθε ανθρώπου».

Για τη συνάντηση Λάσκαρη–Πρίφτη: «Δεν ισχύει αυτό που γράφτηκε. Δεν μίλησαν για τη νέα χρονιά. Πολλές φορές μιλάμε για την ομάδα και πάντα είναι μαζί και ο προπονητής μας. Είναι όλα θετικά και από τις δυο πλευρές, αλλά θεωρώ πως είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για ανανέωση συνεργασίας».

To Top