Αρειανός και πρωταθλητής! (photostory)

Το τάε κβον ντο δεν βγάζει μόνο κορυφαίους αθλητές, αλλά και… φανατικούς αρειανούς. Τελευταία απόδειξη, ο Νίκος Πολίτης, ο οποίος πανηγύρισε με μια σημαία του Άρη την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 51 κιλά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, στην Πάφο. Ο 17χρονος πρωταθλητής, που δεν χάνει αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης», θέλει… νίκη 3-0 επί του ΠΑΟΚ και φυσικά θαυμάζει τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, μίλησε για όλα στο PRESSARIS!

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό που κατάφερα. Ήταν μια πολύ σημαντική διάκριση για μένα. Θα μπορούσα να τερματίσω ακόμα ψηλότερα, αλλά υπόσχομαι ότι στο μέλλον θα προσπαθήσω για περισσότερες επιτυχίες. Στόχος μου είναι να μπορέσω να ενταχθώ στην Εθνική ανδρών», λέει αρχικά ο αθλητής του Πολυδάμαντα Τριανδρίας, αναφερόμενος στην πρόσφατη επιτυχία του, την οποία πανηγύρισε κρατώντας το… κιτρινόμαυρο γούρι του: «Μετά την απονομή των μεταλλίων θέλησα να βγω φωτογραφία με το γούρι μου, την σημαία του Άρη. Την έχω μαζί μου σε κάθε αγώνα, επειδή πιστεύω ότι μου φέρνει τύχη»!

Ο Νίκος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τάε κβον ντο σε ηλικία 4,5 ετών, επειδή «…μου άρεσαν πολύ οι πολεμικές ταινίες και παρακολουθούσα φανατικά τους Power Rangers! Εξέφρασα την επιθυμία μου στους γονείς μου και έτσι έγινε η αρχή».

Σημείο αναφοράς γι’ αυτόν, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον κάτοχο δύο Ολυμπιακών μεταλλίων και ομοϊδεάτη του, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον οποίο εύχεται να γνωρίσει κάποια στιγμή: «Εννοείται ότι ο κ. Νικολαΐδης αποτελεί πρότυπό μου, όπως και πρότυπο κάθε αθλητή που ασχολείται με το τάε κβον ντο. Θαυμάζω το πάθος αλλά και την αγωνιστικότητα που δείχνει σε κάθε αγώνα του. Έχει φέρει πολλές επιτυχίες, τιμώντας την Ελλάδα αλλά και τον Άρη. Δεν έτυχε να τον γνωρίσω από κοντά, αλλά θα ήθελα πολύ να τον συναντήσω κάποια στιγμή στο μέλλον».

Ίσως μια τέτοια συνάντηση γίνει στο Χαριλάου, αφού ο νεαρός πρωταθλητής δεν κρύβει την αγάπη του για τον Άρη. «Αρειανός είμαι από τότε που γεννήθηκα. Όλη η οικογένειά έχει κολλήσει το μικρόβιο που λέγεται Άρης! Μάλιστα, ο αδερφός μου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο παίζοντας στις ακαδημίες του Άρη. Σήμερα είναι παίκτης της Αναγέννησης Επανομής», λέει και συμπληρώνει:

«Εννοείται ότι παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Όταν παίζει ο Άρης, είμαι στο γήπεδο και τον στηρίζω. Δεν έχω καταφέρει φέτος να πάω σε κάποιο εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά θα το ήθελα πολύ. Είχα πάντως παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Δημιουργήσαμε φοβερή ατμόσφαιρα, αλλά δυστυχώς φύγαμε με μία πικρή γεύση».

Όσο για τους ποδοσφαιριστές που θαυμάζει περισσότερο; «Αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Σηφάκης, που εύχομαι να επιστρέψει όσο πιο σύντομα γίνεται. Θαυμάζω και το Νέτο, ο οποίος, βέβαια, δεν έκανε και το καλύτερο ξεκίνημα φέτος. Επίσης, ευελπιστώ ότι ο Καστίγιο θα εξελιχθεί σε έναν από τους αγαπημένους μου παίκτες».

Τέλος, ο Νίκος Πολίτης εκφράζει την πεποίθηση ότι οι «κίτρινοι» μπορούν να βγάλουν… νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Κυριακής: «Η αλήθεια είναι δεν έχουμε ξεκινήσει καλά. Η ομάδα δεν έχει ‘δέσει’ ακόμα, αλλά της έχει λείψει και η τύχη. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να επανορθώσει. Μπορεί ο Άρης να μη βρίσκεται στην καλύτερή του αγωνιστική κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι θα είναι ο νικητής. Θα ήθελα, μάλιστα, να κερδίσει με μεγάλη διαφορά. Ένα σκορ 3-0 θα ήταν μια χαρά»!

Φωτογραφίες από τη μεγάλη επιτυχία του Νίκου Πολίτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τάε κβον ντο εφήβων – νεανίδων:
{gallery}karaoglanidis/politis{/gallery}

To Top