ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Αρης και Stoiximan δίπλα στους άστεγους”

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ, ο μεγάλος χορηγός της ομάδας μας, Stoiximan.gr και η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, παρουσία του Μητροπολίτη Βαρνάβα

…σκορΑΡΗΣε στην ανθρωπιά… ΑΡΗΣ και Stoiximan βρίσκονται δίπλα στους άστεγους, προσφέροντας ανακούφιση σε συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν την ανάγκη μας.

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η ομάδα μας από κοινού με τον μεγάλο χορηγό, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, δόθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης σχετικά με την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν σε άστεγους μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν από την πλευρά του ΑΡΗ το στέλεχος του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, Γρηγόρης Κάκαλης, από την εταιρεία Stoiximan.gr ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας, Πάνος Κωνσταντόπουλος και ο υπεύθυνος χορηγιών, Γιώργος Κυπραίος και από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ο Μητροπολίτης Βαρνάβας.

Το στέλεχος του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του ΑΡΗ, Γρηγόρης Κάκαλης, στην εισήγησή του -μεταξύ άλλων- είπε:

«Όλο αυτό το εγχείρημα, ξεκίνησε με πρωτοβουλία και ενθάρρυνση του Θεόδωρου Καρυπίδη και της αδελφής του, Ειρήνης. Μια προσπάθεια, στην οποία συμπαραστεκόμαστε όλοι. Κάνουμε μία προσπάθεια για όλο τον χρόνο. Στις 24 Ιανουαρίου στον αγώνα με την Καβάλα ο καθένας μπορεί να προσφέρει με ό,τι μπορεί για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, που υποφέρουν. Ο ΑΡΗΣ είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Ενα κύτταρο πολιτισμού και πρέπει να συμπαραστεκόμαστε στους συνανθρώπους μας. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία να προσφέρουμε χαρά, ελπίδα και χαμόγελο. Σήμερα διοργανώνουμε το συσσίτιο. Θα ήθελα να σημειώσω ότι η Stoiximan είναι κοντά μας. Μαζέψαμε αρκετά πράγματα για τα συσσίτια. Θα βοηθήσουμε με ό,τι μπορούμε και θα βρισκόμαστε όλο το χρόνο δίπλα σας. Θα μας τιμήσει η παρουσία σας, σε οποιοδήποτε παιχνίδι».

O υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας της εταιρείας Stoiximan.gr, Πάνος Κωνσταντόπουλος, στην τοποθέτησή του, τόνισε τα εξής:   

«Αυτές τις ιδιαίτερες μέρες έχουμε ακόμα ένα παραπάνω λόγο να στεκόμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, σε όλους όσοι χρειάζονται βοήθεια.

Η παρουσία μας εδώ σήμερα με τη συμμετοχή των παικτών του ΑΡΗ μας φέρνει πιο κοντά στις δεσμεύσεις της κοινωνικής ευθύνης της Stoiximan και αποτυπώνει ένα μέρος του οράματός της στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τη συνεισφορά  και ενίσχυση κοινωνικών δομών που εξακολουθούν με την ανεκτίμητη προσφορά τους και  παρά τις οικονομικές και άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν να παράγουν αξιόλογο και σπουδαίο έργο που χρήζει προστασίας και υποστήριξης.

Χαιρόμαστε πολύ που στην προσπάθειά μας συμμετέχει ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ελλάδας συμβάλλοντας και εκείνοι με το δικό τους τρόπο, μέσα από την κοινή μας δράση,στην υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών, που αναγνωρίζουν τη δυσμενή πραγματικότητα σε μια προσπάθεια προσέγγισης και εξυπηρέτησης των αναγκών των ανθρώπων.

Η Stoiximan στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας που αναπτύσσει στη βάση συγκεκριμένων πυλώνων, λειτουργεί στην κατεύθυνση  της ενδυνάμωσης και της στήριξης καλλιεργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης  με την κοινωνία, επιχειρώντας να συμβάλει υποστηρικτικά  με κάθε τρόπο. Γι’ αυτό άλλωστε στεκόμαστε δίπλα στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, αλλά και στους αστέγους.

Η στάση αυτών των παιδιών μπρος στο δικό τους αγώνα για ζωή είναι ένα ειλικρινές παράδειγμα για να αντιληφθούμε πως οι δυσκολίες δεν είναι ποτέ απροσπέλαστες, όταν δίπλα σου στέκεται η οικογένεια που δημιουργείς  και  άνθρωποι που φροντίζουν  να σου υπενθυμίζουν  πόσο σημαντικό είναι να επιμένεις, να συνεχίζεις να πιστεύεις και να αγωνίζεσαι. Είναι τελικά απαραίτητο συστατικό της σύνθετης κοινωνίας μας  η παρουσία δομών και οργανισμών, που αντιπροσωπεύουν και εκφράζουν την αλληλεγγύη, το σεβασμό,και το δικαίωμα για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο για όλα τα παιδιά και τους ανθρώπους που δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί».

O Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, από την πλευρά του, επισήμανε:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να συναντηθούμε. Σε έναν τόπο άθλησης, σε ένα ιστορικό σωματείο όπως ο ΑΡΗΣ, που έχει γράψει την δική του ιστορία στη ζωή της πόλης μας και εκτός αυτής, με τους φίλους και τους ανθρώπους που στηρίζουν την ιστορική αυτή αθλητική ομάδα. Αυτή μας η συνάντηση αποκτάει μια ιδιαιτερότητα, καθώς γίνεται παραμονές της μεγάλης των Χριστουγέννων γιορτής. Μια γιορτή που σημαδεύει την ιστορία του κόσμου γιατί η αγάπη του Θεού παρεμβαίνει στην αποτυχία και την αστοχία του ανθρώπου, επιλέγοντας να κατέβει από τον ουρανό και με το πρόσωπο ενός παιδιού να αλλάξει τα πράγματα και την ιστορία, δείχνοντας έναν δρόμο. Αυτόν της αγάπης, που μόνο αυτή μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά τα πράγματα. Έτσι, λοιπόν, μέσα στο φως των Χριστουγέννων γίνεται αυτή μας η συνάντηση».

Πηγή: arisfc.gr

To Top