ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΗ π.α.σ. Γιάννενα; Φέρε τη νίκη!

Η ατμόσφαιρα είναι βαριά , με τον αδικοχαμένο Άλκη να ορίζει την καθημερινότητά μας. Χάθηκε το πάθος για τους αγώνες , άλλαξε πλέον η ματιά μας για το ποδόσφαιρο. Από την άλλη έχουμε την ομάδα που περιμένουμε να μας κάνει να ξεχάσουμε, για λίγο , τη δολοφονία και τους δολοφόνους.

Τελική ευθεία για το πρωτάθλημα και ο ΑΡΗΣ παίζει στους «Ζωσιμάδες» τα ρέστα του. Η αποτυχία του στον αγώνα με τον Βόλο τον αναγκάζει να βλέπει μόνο ένα αποτέλεσμα. Τη νίκη.

– Τα έμπλεξε μέχρι τώρα αλλά παραδόξως έχει ακόμα στόχο. Την είσοδο στα play offs και την διεκδίκηση θέσεις που τον οδηγεί στην Ευρώπη. Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα του δοθούν πίσω οι έξι βαθμοί από το CAS. Διόλου απίθανο.

Η αγωνιστική του κατάσταση  μοιάζει με άνθρωπο που προσπαθεί να περπατήσει χωρίς βαρύτητα. Λείπει η σταθερότητα. Του ύψους και του βάθους. Αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία σε καμία περίπτωση.

-Η δήλωση του Καμαρά περί κούρασης περισσότερο απογοήτευσε τον κόσμο παρά θεωρήθηκε ως σημαντική παράμετρος της απόδοσης την προηγούμενη αγωνιστική. Τώρα με τον Π.Α.Σ. εκτός του ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες, υπάρχει και ο αγώνας του πρώτου γύρου. Ναι Καμαρά, όσο κουρασμένος και αν είσαι , υποχρεούσαι να παίξεις για να ξεπλύνεις , πολλή λίγο, την ντροπή του παιχνιδιού του πρώτου γύρου. Εκείνο το αποτέλεσμα είναι τρύπα στην ιστορία. Δεν ξεχνιέται. Πώς να το κάνουμε. Όλη η ομάδα έχει υποχρέωση να παίξει για την ιστορία της.

– Ξέρετε σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχει μόνο η τακτική ανάλυση του αντιπάλου, ή το πώς αμύνεται και με ποιον τρόπο θα σπάσεις τη ζώνη του αντιπάλου. Είναι το παιχνίδι που πρώτα απ’ όλα θα παίξει η ψυχή. Η καρδιά. Η διάθεση. Για να αποδείξουν , οι παίκτες, ότι ο αγώνας  στο Χαριλάου ήταν όντως μια κακιά στιγμή. Ότι δεν μπορούν τα Γιάννενα να είναι καλύτερα από τον ΑΡΗ. Γιατί ο ΑΡΗΣ δεν δέχεται να κοντράρεται με τον Π.Α.Σ. για μια θέση στην εξάδα. Δεν γίνεται ρε αδερφέ. Πώς να το κάνουμε τώρα; Πας κερδίζεις, συγχαίρεις τους αντιπάλους, κάνεις δηλώσεις στην τηλεόραση, ντους στα αποδυτήρια , μπαίνεις στο λεωφορείο και φεύγεις. Τι άλλο να πούμε δηλαδή; Να το κάνουμε ντέρμπι; Να το συζητάμε δεκάπεντε ώρες; Τίποτα. Νίκη και πάμε παρακάτω.

– Θα περιμένουμε να δούμε τι έχει να μας δείξει ο ΑΡΗΣ. Η αφλογιστία στην επίθεση είναι το μέγιστο πρόβλημα. Το βλέπω,  όπως όλοι, αναρωτιόμαστε τι γίνεται λάθος ώστε να μην μπορεί η ομάδα να σκοράρει εύκολα. Όταν σκοράρει είναι δύσκολο κάποιος να τον κερδίσει. Σ’ αυτό είναι αξιόπιστος. Έλα όμως που δεν του βγαίνουν οι φάσεις … σκάμε, πως γίνεται να μην το βάζει; Αναμένουμε μια στροφή προς το καλύτερο. Κι ο αντίπαλος; Δε με νοιάζει ο αντίπαλος. Βάζεις τα γκολ και φεύγεις. Το είπαμε.

– Επιστρέφει ο Φαμπιάνο , που τη δεδομένη στιγμή είναι παραπάνω από απαραίτητος, η επιλογή του αριστερού μπακ είναι γρίφος, η κατάσταση του Μπερτόλιο θα κρίνει εν πολλοίς την συμμετοχή του,  ενώ στα πλάγια οι εμφανίσεις του Μαντσίνι λογικά του δίνουν θέση στην ενδεκάδα. Για το δεξί άκρο της επίθεσης θα κρίνει ο προπονητής την ετοιμότητα των διαθέσιμων παικτών. Από τις μεταγραφές δεν νομίζω να δούμε κάποιον στην αρχική ενδεκάδα.

– Πας στα Γιάννενα για να κερδίσεις. Τίποτα λιγότερο , τίποτα περισσότερο. Είσαι ΑΡΗΣ και παίζεις για να φτάσεις εκεί που μπορείς. Κάνε το αυτονόητο. Δείξε ποιος είσαι ΑΡΗ.

Υ.Γ.1  Ρε Τζαβέλα , συγγνώμη ρε φίλε. Εμείς φταίμε. Παρεξηγήσαμε ρε συ. Το «σκουλήκια» δεν το είπες για μας αλλά γιατί δεν ήταν καλό δόλωμα στο ψάρεμα, που είχες πάει την προηγούμενη μέρα και σου βγήκε αυθόρμητα. Τσάμπα έγραψες και το κείμενο για τη συγγνώμη. Απέσυρε το μην σε κακοχαρακτηρίσουν οι φίλοι σου. Εκεί στη Super League όλα καλά; Για να ντρέπεστε πρέπει να νιώθετε και λίγο άνθρωποι.

Υ.Γ.2 Εμβρόντητος άκουσα ότι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του συνδεσμίτη που δικάστηκε για τα ευρήματα στον σύνδεσμο του Π.Α.Ο.Κ. Πόσο σημαίνων πρόσωπο είναι ο συνδεσμίτης στην τοπική κοινωνία ώστε να απολαμβάνει την προστασία του ίδιου του δημάρχου;  Θα τον ρωτήσει κάποιος γιατί το έκανε; Οι υπόλοιποι δημότες το θεωρούν φυσιολογικό; Οι ανώτεροι του θα ασχοληθούν με το θέμα για να δώσει εξηγήσεις;  Είναι από τις περιπτώσεις που η Πολιτεία έχει χρέος να ενημερωθεί από τον ίδιο για την πράξη του. Εδώ που φτάσαμε , τίποτα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.

To Top