ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, αγάπη μου γλυκιά! 108 χρόνια ζωής, αγώνων, υπερηφάνειας… επανάστασης!

Λίγες στιγμές, λίγες… αναπνοές, μια ακόμη ξεχωριστή μέρα αυτή που ξημερώνει. Μοναδική, σπουδαία, ξεχωριστή, κιτρινόμαυρη… Ακόμη και μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κάδρο, της αβεβαιότητας, των lockdown, της οικονομικής ασφυξίας, της απειλής του πολέμου και το για μια ακόμη φορά άγνωστο μέλλον μετά από δυο χρόνια που πρωτοεμφανίστηκε το… “τρομοκρατικό χτύπημα” του κορωνοϊού, η 25η Μαρτίου 2022 διανύοντας τις πρώτες στιγμές της είναι μια διαφορετική μέρα…

Ο Άρης ανήμερα της 25ης Μαρτίου, μιας μεγάλης γιορτής της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας γιορτάζει τα 108α γενέθλιά του. Ο Άρης έγινε 108 χρόνων και σκορπίζει παντού την λάμψη, την ιστορία του μεγαλείο του… Ακόμη και τώρα, ειδικά τώρα στα πιο δύσκολα και δύσβατα μονοπάτια όλου του πλανήτη.

Ακόμη και τώρα όπου η ανθρωπότητα δοκιμάζεται παντού, σύλλογοι, όπως ο Άρης ταυτίζονται με τους αγώνες, με την δυναμική αντίσταση, την “επανάσταση” απέναντι στο κατεστημένο και στα συμφέροντα πρεσβεύοντας πολύτιμες αξίες και ιδανικά… Ειδικά τώρα, όπου ο σύλλογος προσπαθεί να βρει τον βηματισμό, παρά τις τεράστιες δυσκολίες.

Σαν σήμερα, πριν 108 χρόνια γεννήθηκε ο πιο ένδοξος και υπερήφανος σύλλογος της Μακεδονίας, γιατί έτσι είναι – όχι στα λόγια και στην… εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζουν οι ιερείς της προπαγάνδας, οι δούλοι του χρήματος και της υποτέλειας, αυτοί που ξεπούλησαν συνειδήσεις, ιδανικά, αξιοπρέπεια, τα πάντα για μια χούφτα… ευρώ, δολάρια, ρούβλια, αλλά γιατί αυτό μαρτυρούν οι λαμπρές σελίδες της ιστορίας του.

Ο Άρης σβήνει σήμερα τα εκατό συν οκτώ κεράκια του σε μια ακόμη δύσκολη συγκυρία, στην πιο δύσκολη τριετία, σίγουρα των τελευταίων 150 χρόνων, για όλη την ανθρωπότητα, όλον τον πλανήτη, έχοντας πυξίδα την ιστορία, τον λαό του, το πάθος για επιβίωση, δικαίωση, γιγάντωση.

Σε μια ακόμη εφιαλτική χρονιά για όλον τον πλανήτη, σε μια ημέρα διπλή γιορτή για την Ελλάδα με την Ελληνική Επανάσταση από τον τουρκικό, οθωμανικό ζυγό, αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, η επέτειος από την ίδρυση του Άρη αποτελεί σημείο αναφοράς!

Ακόμη και τώρα, όπου η αγωνία όλων μας, για το πότε θα αποδράσουμε από τους σύγχρονους εφιάλτες της φτώχειας, των πολέμων, των περιορισμών και το πότε και με ποιες απώλειες θα επιστρέψει (εάν επιστρέψει) η κοινωνία μας στην κανονικότητα, ο Άρης οφείλει να κοιτάξει μπροστά, να κοιτάξει  ψηλά!

Γιατί είναι το καμάρι της Μακεδονίας. Γιατί είναι ο ΑΡΗΣ!

Σίγουρα τα τελευταία χρόνια, οι… πανηγυρισμοί και τα πολλά χαμόγελα έδωσαν την θέση τους στην αγωνία, στον προβληματισμό, στις δυσκολίες. Ο σύλλογος μπορεί να συνεχίζει να μετράει τις πληγές του, που συσσωρεύτηκαν στην πορεία των δεκαετιών από εκείνο το πρωί της 25ης Μαρτίου του 1914 κι έπειτα, όταν σε ένα καφενεδάκι της περιοχής Βότση, έπαιρνε πνοή και φούντωνε η φλόγα της γέννησης ενός από τους πλέον ιστορικούς συλλόγους της χώρας.

Ο Άρης όμως , η οικογένεια του συλλόγου, γνωρίζουν όλοι, ότι είναι νικητής και θα πετύχει… ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΕ ΠΟΤΕ. Γιατί να λυγίσει τώρα… Αρκεί να το επιτρέψουν οι συνθήκες τις οποίες δεν ορίζει πια μόνο ο ίδιος, αλλά αποτελούν ένα τεράστιο στοίχημα όλου του πλανήτη.

Το ποδόσφαιρο καταφέρνει μέσα στο 108ο έτος της ιστορίας του, να συνεχίζει παρά τα όποια λάθη του, σε ρόλο πρωταγωνιστή, πάντα με σημαία την ανεξαρτησία. Αυτήν την τεράστια υπεροχή του, απέναντι σε μηχανισμούς προπαγάνδας, λάσπη, χτυπήματα κάτω από την ζώνη! 

Το μπάσκετ έδειξε σημάδια ανάκαμψης, έγιναν υπέρτατες προσπάθειες και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδράσει για να σταματήσει η γενικότερη αβεβαιότητα των τελευταίων χρόνων και το θρίλερ της αγωνίας για την επόμενη μέρα.

Με έναν Ερασιτέχνη που θέλει κι αυτός να ξεφύγει από την περίοδο φθοράς και αφθαρσίας, προσμένοντας να βρεθεί ο δρόμος της σταθερότητας και της ανάπτυξης, όταν φυσικά το επιτρέψουν οι γενικότερες συνθήκες.

Ο Άρης μπαίνει στο 108ο έτος της ιστορίας του.

Ο Άρης βιώνει τη δική του… επανάσταση. Για μια ακόμη χρονιά, όπως έμαθε, έτσι γεννήθηκε, όπως κάνει και θα κάνει κάθε χρόνο.

Είναι ο μόνος δρόμος για να ζήσει και να υπάρχει.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΗ!  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ

 

To Top