Η ομάδα της Θεσσαλονίκης (6η με 5-4) προέρχεται από τη νίκη στο Μαρούσι, με την οποία έβαλε τέλος στο σερί των τριών ηττών της. Μετά τις εννιά πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, βρίσκεται σε μία μάλλον σπάνια γι’ αυτήν κατάσταση, να έχει καλύτερο απολογισμό εκτός έδρας (3-1) από εκείνον που έχει εντός έδρας (2-3). Έχοντας μπροστά του άλλα έξι παιχνίδια ως γηπεδούχος για την κανονική περίοδο, ο Άρης Midea έχει φτάσει τον αριθμό ηττών που είχε στο αντίστοιχο κομμάτι τόσο της περσινής (8-3), όσο και την προπέρσινης σεζόν (9-3).

Η ομάδα της Αθήνας από την πλευρά της (5η, 5-4) μετά το αρχικό 0-3, μέτρησε πέντε νίκες στα έξι παιχνίδια που ακολούθησαν με τελευταία εκείνη που σημείωσε εντός έδρας επί του Απόλλωνα Carna. Το Περιστέρι bwin ωστόσο, πέρασε μόνο από το Μαρούσι στις συνολικά τέσσερις εκτός έδρας υποχρεώσεις του (1-3). Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από πέντε συνεχόμενες σεζόν, ως προς την κανονική περίοδο, στις οποίες είχαν το ίδιο αριθμό εκτός έδρας νικών, πέντε, ανεξαρτήτως του αριθμού των αγώνων που έδωσαν.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Άρης Midea διατηρεί το προβάδισμα στο σύνολο αυτών των αναμετρήσεων που άρχισαν να καταγράφονται, ως προς την Α’ Εθνική, στην περίοδο 1983-84. Είναι κάτι που «οικοδόμησε» στην ισχυρή παράδοση που έχει ως γηπεδούχος. Μία παράδοση ωστόσο, που το Περιστέρι bwin αμφισβήτησε τα τελευταία χρόνια.

Οι «κυανοκίτρινοι» πέρασαν νικηφόρα στις τρεις από τις πέντε τελευταίες επισκέψεις τους στο Nick Galis, από την περίοδο 2018-19 όταν και επανήλθαν στην κατηγορία. Η ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη, ως προς το επαγγελματικό Πρωτάθλημα, χαρακτηρίστηκε αρχικά από ένα αήττητο οχτώ αγώνων του Άρη Midea, από το 1992 μέχρι το 1999. Στη συνέχεια η κατάσταση ήταν σχετικά ισορροπημένη με εννιά νίκες των γηπεδούχων και επτά των φιλοξενούμενων.

Τι έγινε στην περσινή σεζόν: Το Περιστέρι bwin έκανε το 2/2 και με αυτό πήρε προβάδισμα στη συνολική ιστορία των αγώνων με τον Άρη Midea στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Πέρασε από την έδρα του αντιπάλου του στο αντίστοιχο παιχνίδι της περσινής σεζόν, με 83-78 καθοδηγούμενο από τον Μάρκους Ντένμον (24π, 4/11τρ.) και τον Σιλβέν Φρανσίσκο (17π, 5ρ, 7ασ, 10κ.φ.). Για τον Άρη Midea ο Τζανόντ Νότε έκανε μία σπουδαία εμφάνιση (37π, 7/7β, 9/10δ, 4/10τρ) ενώ θετικός ήταν και ο νυν παίκτης των φιλοξενούμενων, Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ (12π, 4ρ, 3ασ, 3κλ.).

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)