ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρκούδης: «Να τελειώσει η εκκαθάριση, αν δούμε προσπάθεια δεν θα κλείσουμε τα μάτια»

Ο Ηλίας Αρκούδης, μέλος της ΕΕΑ, μίλησε για το θέμα της ανόδου, αλλά και το «φλέγον» ζήτημα της εκκαθάρισης.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο YellowRadio 92,8:

Για την υπόθεση ανόδου: «Φρένο μπαίνει σε Άρη και ΟΦΗ. Είναι κάτι γνωστό εδώ και μέρες απλά τώρα βγήκε στην δημοσιότητα. Το σκεπτικό μας είναι πως πρέπει να μπει ένας φραγμός στις ομάδες που πέφτουν Γ’ Εθνική και ανεβαίνουν ξανά χωρίς να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση. Είναι ένα δύσκολο θέμα. Πρέπει να μπει ένας φραγμός για τα χρήματα που χάνει το ελληνικό δημόσιο και η εφορία, αλλά και άνθρωποι του αθλητισμού. Καταλαβαίνω ότι είναι θέμα ιδιοκτητών, αλλά η ομάδα δεν παύει να είναι ομάδα».

Για την αλλαγή του νόμου: «Αρχικά, εμείς εφαρμόζουμε νόμους, δεν νομοθετούμε. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ψηφιστεί ο νέος νόμος, απλά γνωρίζουμε πως πρόθεση του Υπουργού είναι να γίνει γρήγορα. Εμείς εφαρμόζουμε τους νόμους. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως κάθε απόφαση δεν είναι ένας τοίχος. Θα δείξουμε ευαισθησία αν δούμε πως κάποιες ΠΑΕ κάνανε τις προσπάθειες και έχουν σταθεί σε τυπικά ζητήματα».

Για τις αποφάσεις της ΕΕΑ και αν είναι δεσμευτικές για την ΕΠΟ: «Για την Παναχαϊκή είχαμε δώσει άδεια. Της Παναχαϊκής γίνεται τώρα το θέμα και παρόλα αυτά η Football League της έδωσε τη δυνατότητα να παίξει 2-3 παιχνίδια ακόμα. Καλέσαμε την Football League για να της βάλουμε ποινή επειδή την άφησε να παίξει, αλλά τώρα δεν την αφήνει. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα».

Για το αν προχωρήσει ο Άρης την εκκαθάριση μέχρι ένα σημείο και κολλήσει κάπου: «Δεν μπορώ να εκπροσωπήσω την επιτροπή από εδώ. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε καμία περίπτωση. Όλες τις ομάδες τις κοιτάμε με την ίδια ευαισθησία. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια αν δούμε πραγματική προσπάθεια που κόλλησε σε πρακτικά ζητήματα. Μακάρι να τελειώσει η εκκαθάριση, αλλά αν δούμε προσπάθεια, δεν θα κλείσουμε τα μάτια».

Για τις διαγραφές του παλιού ΑΦΜ: «Είναι και αυτό ένα θέμα που πρέπει ν΄ αντιμετωπίσουμε. Γι΄ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν πολλά θέματα. Κάποιοι είχαν πει πως η εκκαθάριση πρέπει να τελειώνει σε τρεις μήνες. Αυτοί που το έγραψαν ή ξέχασαν το μηδενικό πίσω από το τρία, ή δεν είχαν ιδέα τι είναι εκκαθάριση».

Για την ενημέρωση που έχει στα θέματα του Άρη: «Ο Άρης μας έδωσε το έναυσμα να ψάξουμε περισσότερο το θέμα. Για να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, έχουμε αναγκαστεί να ψάχνουμε τα θέματα για να είμαστε ενημερωμένοι».

Για το αν μπορεί να συστήσει νέα ΠΑΕ χωρίς την εκκαθάριση της παλιάς: «Αυτό δεν ισχύει πλέον. Εκεί άλλαξε η άποψη μας ως προς την ερμηνεία του νόμου που δεν αφορά τον νόμο. Υπήρχε μια γνωμάτευση του μέλους της επιτροπής που υποστήριζε πως υπάρχει τέτοια περίπτωση. Είχε γίνει αποδεκτή από την επιτροπή και από μας. Αλλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και για να μην χαθούν χρήματα μας έκανε να κοιτάξουμε περισσότερο το θέμα. Δεν έχει σημασία ποια ομάδα είναι και πόσο κόσμο έχει, είναι μια ανώνυμη εταιρεία».

Για τη Football League: «Είναι κάτι το απίστευτο και δεν είναι τυχαίο πως έχουμε αφαιρέσει το δικαίωμα από τις μισές ομάδες να μην είναι στο στοίχημα και άλλες έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Βλέποντας τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων οι μισές δεν είναι βιώσιμες. Θέλει πολύ δουλειά για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Κάτι τέτοιο θέλουν και ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός», για να καταλήξει:

«Μου κάνει εντύπωση στον μπασκετικό Άρη πως ένας πρώην πρόεδρος εκ φιλάθλων διεκδικεί να καταθέσει εγγυητική επιστολή για οφειλές προς εκείνον».

To Top